1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Край на хартиените документи (ВИДЕО)

Проф. Георги Димитров е намерил решението в създаването на собствена компания

 

Знаете ли, че над 1 млрд. души по света не разполагат с начин да удостоверят самоличността си? Освен това, от цялото население на Земята, едва 44% или 3.4 млрд. имат лични документи, но не могат да ги ползват в дигитална среда.  

Това означава, че достъпът за тях до публични или финансови услуги е ограничен, което изисква ускоряване на дигитализацията. От тези процеси, в които ключовата роля принадлежи на новите технологии, обществото може да спечели, но затова и реализацията на услугите във виртуалната среда трябва да бъдат безопасни и сигурни.  


Светът е насочил погледа си към дигитализацията днес, но хора като проф. д-р Георги Димитров са виждали бъдещето на технологиите, когато не сме и допускали как те ще променят живота ни.  

Оказва се, че страстта му към дигиталния свят някога е била достатъчна, за да изгради визия, за която дори и нашето общество се подготвя все още.  

В рубриката ни “Корпоративни истории” ви срещаме с човека, когото спокойно можем да определим като визионер - проф. д-р Георги Димитров. Познавам го от години и съм имала възможност да проследя професионалния му път във времето, за да ви уверя, че той знае какво прави.  

За себе си казва, че е IT специалист по душа и юрист по професия. Развива кариера в адвокатска кантора в продължение на години като е поставил основите на една от най-големите действащи кантори в България, с над 60 души екип.  

Решава обаче, че ще следва мечтите си и ще намери пресечната точка между Правото и технологиите в създаването на собствена компания.

Това се случва през 2015 г. Идеята за “Евротръст Технолоджис” възниква спонтанно в разговор с един от близките му колеги. 

“Знаехме, че дните на физическите лични документи, както и на хартиените, чрез които правим бизнес, са преброени”, разказва проф. Димитров, което поставя началото на хай-тек компанията от ново поколение.

Evrotrust предлага възможност на бизнесите да дигитализират процесите си чрез технологии, които отговарят на законовите изисквания и регулации.  

“Напипали сме пулса на съвремието”, казва експертът и допълва, че иновациите не бива да ни плашат, защото тяхната основа цел е да ни улесняват. 

Проф. Димитров вярва, че връщане назад няма, тъй като животът ни е немислим без присъствието на технологиите. Така възниква и предизвикателството за юристите, които работят с физически, но и с бизнес клиенти - да познават и двата свята.

Изглежда обаче, че у нас дигитализацията е по-малко изследвана територия в сравнение с Правото. Как проф. Димитров е намерил баланса между двете сфери и кога е усетил, че технологиите ще формират бъдещето?  

“Бях още ученик в гимназията, когато се събуждах и заспивах в дигиталния свят. Професионалният ми път започна като програмист”, споделя той.  

В един момент от живота си решава, че Правото е по-интересна и предизвикателна материя и записва да учи. Когато излиза от университета, той вече има достатъчно знания и в двете области.  

“Колегите ми се шегуват, че съм най-добрият адвокат сред програмистите и най-доброто IT сред юристите”, смее се той.  

Колкото и да се развива в адвокатската професия, той е прилагал технологиите в работата си с клиенти. Така разбира, че част от проблемите, с които се сблъскват бизнесите, са свързани с административни процеси. Те от своя страна са били тромави, а и грешките не са липсвали.  

“Послушах вътрешния си глас - да създадем решения на правните въпроси - те да бъдат законни, да спестяват време, физически контакт, а и хартия”, пояснява проф. Димитров.  

Факт е, че компаниите срещат трудност при дигитализиране на операциите си, но ако успеят, ще бъдат по-конкурентноспособни на пазара.  

Юристът не отрича, че пътят, който трябва да извървят, засяга всички ни - не бива да забравяме, че в основата на развитието на всеки бизнес стои негово величество клиентът. 

Очаквайте втора част от рубриката ни "Корпоративни истории" с гост проф. Георги Димитров! 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5