1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Поставяме си амбициозна цел да наемаме по 5 човека на месец - "Истории на мениджъри"

Поставяме си амбициозна цел да наемаме по 5 човека на месец - "Истории на мениджъри"

Генереалният мениджър на компанията Ascent за България Радослав Цонов за трудностите при намирането на кадри

Когато решат да израстват в кариерата и да придобият т.нар. „лийд“ позиции, служителите предпочитат да управляват хора пред процеси, каза Радослав Цонов, генерален мениджър на Ascent пред businessnovinite.  

„Това звучи почти като клише, но много хора смятат, че за да си успешен трябва да управляваш екип и този екип да е много голям. Мисля, че с течение на времето хората се убеждават, че колкото повече са хората – толкова повече са проблемите“, добави Цонов.

По негови думи проблемите на нашия IT пазар на труда е отражение на проблемите на световните пазари, а образователния сектор за този момент не може да генерира толкова позиции, колкото се нуждае индустрията. 

Относно практиката в сферата да се наемат хора без образование Цонов каза, че мнението му споделено от мнението и на клиентите, че за да бъде нает, човек трябва да има фундаментални познания за позицията, която кандидатства.

„Всички професионалисти са особено трудни за намиране, особено тези с няколко години опит в определена позиция са доста трудни за убеждаване да се присъединят към някой бизнес“, каза още той.  

Генералният директор на компанията каза, че са си поставили амбициозна цел да наемат поне по 5 човека на месец, като целта за България е екипът да се удвои за следващите 2-3 години.

Още за компанията вижте във видеото!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии