1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,617.9

Businessnovinite.bg e най-новият информационен сайт в дигиталното портфолио на bTV Media Group. Businessnovinite.bg разширява полето на икономическата, финансова бизнес и потребителска информация, така че да поднесе тематиката на разбираем за читателите и зрителите език.Полина Пенчева-Генова

Редактор

Полина Пенчева-Генова завършва бакалавър „Българска филология“ и магистратура „Литература, кино и визуална култура“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Още през първата година на обучението си участва в стажове – като репортер в телевизия „Евроком“ и след това като редактор в Института за изследване на изкуствата към БАН, където няколко години по-късно се завръща, за да бъде част от екипа в ролята си на ПР и редактор.

Веднага след завършването си започва работа като видео уеб редактор в една от най-големите платформи за видео споделяне на Балканите, била е и координатор на предавания и рекламни спотове.

Има интерес към света на бизнеса и технологиите и поема поста редактор през 2022 г. в сайта Businessnovinite.bg.

Живка Попатанасова

Редактор

Живка Попатанасова е магистър по „Продуцентство и креативна индустрия“ към СУ Св. „Климент Охридски“. Тя е бакалавър и по „Книгоиздаване“. Има специализация и в сферата на маркетинга и бизнес планирането.

През 2017 г. става водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, а от 2019 г. и на предаването „Смарт час“, посветено на образованието и иновативните модели на обучение. През 2021 г. става част от екипа на бизнес изданието Bloomberg Businessweek България. Живка има опит и като редактор и преводач в различни медии.

Интересите ѝ са насочени предимно към сферите на бизнеса и икономиката, международната политика, новите компании и предприемаческите идеи.

През май 2022 г. се присъединява към bTV Media Group, като част от bTV новините и businessnovinite.bg

Десислава Боцева-Величкова

Десислава Боцева-Величкова

Редактор

Десислава Боцева-Величкова е журналист и редактор със 17-годишен опит в професията. Родена е на 24 август, в София. Завършва испанска гимназия. След това завършва бакалавър „Журналистика“ и магистър „Международни политически отношения и сигурност“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Има придобита световна диплома по испански език D.Е.L.Е.

Започва работа като журналист още докато учи висшето си образование. През годините е работила в редица печатни и онлайн медии, сред които в. „Новинар“, в. „Експрес“, информационен сайт „Всеки ден“, сайт „Gospodari.com“ и други.

Владее английски и испански език. Има няколко награди за журналист, допринасящ за опазването на околната среда.

Интересите ѝ са насочени към енергетиката, потребителските права, икономиката и екология.


Експертен и аналитичен поглед върху случващото се в бизнеса и икономиката дават външните автори:


Гарабед Минасян

Гарабед Минасян

Колумнист

Проф. Минасян е професор по финанси и макроикономика, доктор на икономическите науки, професор в Икономическия институт на БАН, бивш член на управителния съвет на БНБ.

Специализирал е в СССР, Великобритания и Австрия, завършил е курсове за Финансово програмиране и управление на външния дълг.

Участва в над 50 научни международни и национални проекта, изнася доклади на научни форуми, автор е на множество учебници и монографии, има над 800 международни и национални научни публикации, студии и статии.

Той е носител на редица отличия, сред които Първи лауреат на академична награда „Проф. Станчо Чолаков“ и орден „Стара планина”, втора степен, за „Изключително големи заслуги към Република България в областта на икономическите науки.

Емил Хърсев

Емил Хърсев

Колумнист

Доц. Хърсев е известен финансист и икономист, доктор по икономика и доцент по банково дело. Бил е изпълнителен директор и подуправител на Българската народна банка, член на Консултативния съвет на БНБ и на Сметната палата, както и старши съветник на Комисията по икономическа политика в Седмото Велико Народно събрание.

В богатата му биография се включват още председателство и членство в надзорния съвет и съвета на директорите на редица дружества и банки, той е и управляващ директор на финансова институция „Хърсев“ Ко.

Основната му квалификация е управление на инвестиции, доверителни банкови сделки и инвестиционно банкиране. Преподавател е в УНСС, както и научен секретар на катедра „Финанси“ към университета.

Никола Янков

Никола Янков

Колумнист

Никола Янков основава Експат Капитал през 2006 г. и е управляващ съдружник във фирмата от тогава до днес. Заемал е мениджърски позиции в международни компании в периода 1995-2001, сред които Kraft Jacobs Suchard и Solvay Sodi. Бил е заместник-министър на икономиката от 2001 до 2003 г., където отговаря за развитието и регулирането на промишления сектор и председателства Комисията за временни защитни търговски мерки. В периода 2003-2005 г. е бил заместник-министър на транспорта и съобщенията, където отговаря за държавно контролираните компании от сектора на транспорта и телекомуникациите, както и за привличането на частни инвестиции в инфраструктурни проекти като летища и пристанища.

През 1994 г. Никола Янков завършва икономика на потреблението в университета Cornell в САЩ. Владее английски, руски и френски език.

Христо Ласков

Христо Ласков

Колумнист

Христо Ласков има над 20 години опит с технологиите - първо като ентусиаст, в последствие като разказвач на истории (журналист), а в последните 10 и като професионалист. Основава агенция за UX дизайн и разработка на уеб базирани приложения и технологични решения насочени към бизнеса. Заедно с екипа му управляват сайтове, достигащи до над 3,6 млн. уникални потребителя годишно.

Димитър Събев

Димитър Събев

Колумнист

Димитър Събев е икономист, асистент в секция „Регионална и секторна икономика“ към Института за икономически изследвания при БАН. Притежава докторска степен от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ на УНСС и магистратура по стопанско управление от Икономически университет – Варна. Притежава значителен международен опит, придобит при работа с организации и експерти от Европа и САЩ, както и опит в анализа на международни бази данни.

Бил е хоноруван преподавател по маркетинг, както и главен редактор в различни медии с фокус върху фискална и дългова политика, международни и вътрешни финансови пазари, прогнози и разследвания. По време на професионалния си път като журналист приема каузата сложните икономически теми да бъдат представяни на достъпен за аудиторията език.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии