1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

500 лева - толкова може да плати на ден семейство в ски курорт в България (ВИДЕО)

500 лева - толкова може да плати на ден семейство в ски курорт в България (ВИДЕО)

Половин милион българи ще почиват по празниците, отбелязва експертът в туризма Константин Занков

 

И тази година хотелиери предлагат пакети за Нова година, които излизат между 5 и 7 хиляди лева за две или три нощувки, като офертата включва още закуска, вечеря и празнична програма.

Снимка: bTV Бизнес екип

Това коментира в Бизнес Видео Подкаст Константин Занков. Експертът в туризма очерта очакванията и прогнозите за предстоящия зимен сезон.

„Хубаво е, че има такива пакети. Това показва, че хотелиерът си е защитил цената и че предлага висококачествена услуга. След като някой е склонен да плати толкова висока цена, значи, че е доволен от предоставените условия“, казва Занков.

Колко струват коледно-новогодишните резервации

С приблизително 15% са се увеличили цените спрямо 2022 г. То е на всички нива по веригата в хотелиерските услуги, затова и рефлектира върху крайната сума, която плащат потребителите.

„Много хора предпочитат да празнуват на 31 декември в хотел. Кувертите за празничната вечер също са по-високи“, отбелязва експертът.

По-бюджетните започват от 80 лв., а премиум меню в по-луксозен хотел може да достигне до 350 лв

„Има петзвездни хотели, в които пакетите започват и от 1000 лв., но трябва да имаме предвид, че те включват меню, музикални изпълнители в новогодишната нощ, услугите, които се предлагат в материалната база на хотела, достъпът до луксозен СПА център“, казва Занков и допълва, че най-изгодният вариант и през 2023 г. си остават къщите за гости.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии