Колко струват нощувките за 8 декември тази година?

Колко струват нощувките за 8 декември тази година?

Нощувки, празнична вечеря, пътни разходи - колко ще струва студентският празник?

Три седмици преди 8 декември тази година повечето от офертите в една от най-големите туроператорски агенции са вече разпродадени.

Снимка: iStock

Цените в Банско тази година започват от 99 лв. на човек в къщи за гости за две нощувки, като студентите, които са решили да празнуват в хотел, могат да намерят цени от 139 лв. до 189 лв. в категория 3 или 4 звезди. Нашата проверка откри и оферти от 349 лв. за 5-звездни хотели, в които е включена и празничната вечеря.  

Снимка: bTV

За онези, които са решили да празнуват извън хотела, механите в града предлагат куверт за 8 декември, който варира между 55 и 80 лв. В менюто са включени салата, основно ястие, десерт, 50 мл. алкохол, 1 бр. вода и 1 бр. безалкохолна напитка.

Снимка: bTV

За студентите, които ще продължат празника в нощен клуб или заведение, се предлагат т.нар. парти гривни за достъп или карти, които позволяват конкретен брой посещения в определените места. Стойността на такава карта е между 35 лв. и 50 лв.

Снимка: bTV

В разходите за празника се включва и транспортът, разбира се. Много групи предпочитат да се комбинират с леки автомобили, но студентите, които ще изберат да пътуват с автобус, трябва да приготвят между 37 и 44 лв. за двупосочен билет. 

Ето какви бяха цените миналата година: 

В Пампорово цените с туроператор започват от 185 лева. 

Спа столицата на Балканите също събира интерес от празнуващите. Цената на двойните стаи във Велинград започват от 420 лв.

В цените са включени нощувки, закуски и празнична вечеря на първата вечер.

И тази година най-предпочитани остават курортите Банско, Велинград и Пампорово. Атрактивни цени за студентския празник предлагат и от нашата съседка – Турция, където цените започват от 135 лв., като включват 2 нощувки и закуски, но вечерята се плаща отделно и е на цена от 25 до 45 евро. 

Част от студентите предпочитат да прекарат празника самостоятелно във вила под наем или хижа, извън шумотевицата и големите купони. Тук цените започват от 270 лева на вечер за 6 човека. Най-предпочитани локации остават Сапарева Баня, Банско, малки селца извън София, Рибарица, Девин, Цигов чарк и други

Стажант-репортер: Васил Василев 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст