1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Всичко започна в Instagram: Канелените рулца на Кристин са хит първо в социалните мрежи (ВИДЕО)

Всичко започна в Instagram: Канелените рулца на Кристин са хит първо в социалните мрежи (ВИДЕО)

Пекарната Y dough е сбъдната мечта за Кристин Радоилова

Денят на Кристин започва в 5 ч. сутринта, но не с рутина за самата себе си, а с подготовка на канелени рулца и други скандинавски изкушения, които тя пренася в България.

Въпреки че никога не е живяла в страните от Северна Европа, тя има особен сантимент към начина, по който се чувства там, а също и към храната им. 

В поредицата „Корпоративни истории“ вече ви разказахме как 23-годишната Кристин Радоилова се вдъхновява от посещенията си в Скандинавието и така създава собствен бизнес у нас – отваря първата пекарна за канелени рулца Y dough.

Това се случва преди две години. Към онзи момент тя работи в екипа на рекламна агенция и дори не си е представяла, че ще се впусне в предприемачеството и че днес самата тя ще ръководи успешно 12 души.

„Още ми е трудно да приема, че съм изцяло в света на пекарството. Сама изградих такъв в кухнята вкъщи“, разказва Кристин.

Светът на рекламата е по-абстрактен и невидим и резултатът няма как да бъде видян толкова бързо, докато удовлетворението от създаването на канелените рулца се вижда в реакциите на всички хора, които влизат в пекарната.

Колкото до скандинавските печива, Кристин е успяла да ги адаптира у нас спрямо предпочитанията на българите.

„На север ги правят по-сухи, тестото е от различен тип и отгоре са поръсени със захар, която не се разтапя при печенето, докато ние ги приготвяме с по-маслено тесто, наподобяващо козуначеното и ги заливаме с комбинация от кремове“, пояснява Кристин, която не си поставя граници в експериментирането с рулцата.

В началото тя е основен инициатор на рецептите, но впоследствие клиентите също дават заявки и търсят специфични вкусове.

„Всичко започна от Инстаграм. Дължим растежа на Y dough на органичните споделяния и постове за нас, затова и се водя от принципа да се вслушвам в потребителите“, казва Кристин.

Тя споделя, че не са рекламирали никога.

„Всичко беше от уста на уста, което, може би, е най-красивият начин да се случат нещата“, пояснява предприемачката.

Снимка: Кристин Радоилова, личен архив

За нея пекарната е сбъдване на мечти. В края на миналата година тя успява да реализира и друга своя – да има място в София, което отваря рано сутрин и предлага закуска по начина, по който го правят в Скандинавието.

Отново, водена от усещането за севера, където е традиция денят да започне със закуска навън, Кристин рискува и посвещава усилия на проекта. "Сабале" съществува едва от няколко месеца, но вече се радва на своите редовни посетители, а за Кристин предстои реализация на още бизнес идеи. И все пак, голямата ѝ страст остават печивата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии