С аромат на канела: Историята на Кристин, която пренесе скандинавските рулца в България (ВИДЕО)

С аромат на канела: Историята на Кристин, която пренесе скандинавските рулца в България (ВИДЕО)

Младата предприемачка инвестира всичките си спестявания и създава Y dough

 

Тя е само на 23, но е развила страхотен бизнес нюх, въпреки че никога не си е представяла, че ще поеме по този път.

Кристин предстои да се дипломира тази година в сферата на рекламата, където е и нейният първи професионален опит. Тя работи в продължение на две години в рекламна агенция, но пътувания до Дания и Амстердам променят живота й.  

Снимка: Y Dough, архив

В поредицата ни „Корпоративни истории“ ви пренасям в малкото, но много уютно пространство Y Dough на Кристин Радоилова, в което се носи аромат на канела. Вдъхновена от Скандинавието, тя пренася вкуса на едно от най-типичните и любими за севера печива у нас – този на канелени рулца.   

Всъщност, сладкарството и пекарството винаги са били нейно хоби. Кристин обича да се събужда в 4 сутринта и да приготвя вкусотии от тесто – също като една от бабите ѝ, с която така и не са се срещнали в живота. Разказвали са ѝ, че тя е имала същата страст, но ето че за Кристин тя прераства в нещо по-голямо.  

„Когато стартирах Y Dough, фокусът ми беше върху любимото ми занимание, не върху бизнес развитието му. Стратегията дойде впоследствие, когато видях потенциала”, разказва Кристин. 

Защо канелени рулца? 

Канелените рулца не са традиционно българско печиво и преди Y Dough да отвори врати не е имало сериозно търсене за тях.  

„Има ги във всяка пекарна в скандинавските страни. Посещавала съм Дания и Амстердам няколко пъти и си мислех защо не правим рулца и в София. За мен те са най-вкусното печиво“, споделя тя.  

Снимка: Кристин Радоилова, личен архив

И така през една Коледа Кристин решава да направи вкъщи за приятели. На тях им харесват като вкус, но не и на нея. Така започва да пече всяка вечер и да променя по нещо в рецептата – в пропорциите на продуктите, температурата или времето на печене. 

Отнема ѝ близо половин месец, за да приготви канелено рулце, което е перфектно за нея. Приятелите ѝ започват да поръчват за поводи, а от снимки, които споделя в Инстаграм, набира популярност и сред останалите хора.  

„Пишеха ми непознати, които искаха да пека рулца за техни поводи“, казва Кристин. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст