SoAlive Music Conference се завръща с второ още по-вълнуващо издание
Ясни са първите участници в тазгодишното издание на най-голямата музикална конференция на Балканите
Младата предприемачка инвестира всичките си спестявания и създава Y dough
Тя е само на 23, но е развила страхотен бизнес нюх, въпреки че никога не си е представяла, че ще поеме по този път.
Кристин предстои да се дипломира тази година в сферата на рекламата, където е и нейният първи професионален опит. Тя работи в продължение на две години в рекламна агенция, но пътувания до Дания и Амстердам променят живота й.
В поредицата ни „Корпоративни истории“ ви пренасям в малкото, но много уютно пространство Y Dough на Кристин Радоилова, в което се носи аромат на канела. Вдъхновена от Скандинавието, тя пренася вкуса на едно от най-типичните и любими за севера печива у нас – този на канелени рулца.
Всъщност, сладкарството и пекарството винаги са били нейно хоби. Кристин обича да се събужда в 4 сутринта и да приготвя вкусотии от тесто – също като една от бабите ѝ, с която така и не са се срещнали в живота. Разказвали са ѝ, че тя е имала същата страст, но ето че за Кристин тя прераства в нещо по-голямо.
„Когато стартирах Y Dough, фокусът ми беше върху любимото ми занимание, не върху бизнес развитието му. Стратегията дойде впоследствие, когато видях потенциала”, разказва Кристин.
Защо канелени рулца?
Канелените рулца не са традиционно българско печиво и преди Y Dough да отвори врати не е имало сериозно търсене за тях.
„Има ги във всяка пекарна в скандинавските страни. Посещавала съм Дания и Амстердам няколко пъти и си мислех защо не правим рулца и в София. За мен те са най-вкусното печиво“, споделя тя.
И така през една Коледа Кристин решава да направи вкъщи за приятели. На тях им харесват като вкус, но не и на нея. Така започва да пече всяка вечер и да променя по нещо в рецептата – в пропорциите на продуктите, температурата или времето на печене.
Отнема ѝ близо половин месец, за да приготви канелено рулце, което е перфектно за нея. Приятелите ѝ започват да поръчват за поводи, а от снимки, които споделя в Инстаграм, набира популярност и сред останалите хора.
„Пишеха ми непознати, които искаха да пека рулца за техни поводи“, казва Кристин.
Ясни са първите участници в тазгодишното издание на най-голямата музикална конференция на Балканите
Министерство на енергетиката е готово с оценката на ВЕИ проектите
От соларни кани за вода до часовници, захранвани от лимон, тези предмети ще намалят сметките ви