По пътя на успеха: Четирима български предприемачи за трудните моменти в бизнеса (ВИДЕО)

По пътя на успеха: Четирима български предприемачи за трудните моменти в бизнеса (ВИДЕО)

За вдъхновението ни днес сме ви подбрали истории от „кухнята“ на някои от новите популярни локации за храна и вино в града, както и от имотния сектор и производството на мебели

 

София е град, който мени облика си от бизнес гледна точка всяка година. Редица предприемачи не успяват да се наложат на пазара и както много пъти сигурно сте отбелязвали докато се разхождате в центъра: „Тази година едно място е магазин, на следващата офис.“ Но това не спира най-мотивираните да работят денонощно, за да наложат името си. 

В последната седмица на новата година екипът ни е подготвил няколко завладяващи истории на предприемачи, които създават собствени компании и преминават през стотици трудности преди да завладеят пазара в своите области. За вдъхновението ни днес сме ви подбрали истории от „кухнята“ на някои от новите популярни локации за храна и вино в града, както и от имотния сектор и производството на мебели. Защото всичко е възможно!

Благой Кузмански, Cellar 52

Тази вълнуваща история с усещане за вино започва на „Оборище“ 52, където ни очаква Благой Кузмански - сомелиер с дългогодишен опит в САЩ, Великобритания, България и Швейцария. Емблематично място в професионалното му развитие е 67 Pall Mall, Лондон – частен клуб с една от най-богатите винени селекции в света. В момента заедно с Никола Димитров и Севда Димитрова стои зад вино магазин и бар Cellar 52, подбира вината от цял свят, които компанията внася и представя в България.

Снимка: Евгений Милов
„В България има доста производители, които мисля, че вече наброяват 350-400 изби, така че в страната има доста вино“, казва той. „Добро вино може да бъде направено навсякъде, но моят фокус е върху Бургундия, Шампан, Елзас и Пиемонт“.

Снимка: Евгений Милов

„Много често хора ми казват: „Моето е домашно вино, ти вероятно такива неща не пиеш“. Напротив, пробвал съм невероятни домашни вина. В крайна сметка виното е едно грозде, което е смачкано, ферментирало и е създадено да бъде социален елемент на масата и много често хората го правят толкова сложно и снобарско, което не е готино. Виното е да седнем, да изпием по една чаша на масата и да създава разговори и глъч“, казва още той.

 

Дамян Илиев-Дзами, Brute

 

Срещаме Дамян в началото на поредния му натоварен ден, в който той лавира между няколкото бизнеса под бранда Brute. Ресторантът се намира в привличаща вниманието старинна софийска къща, оцветена в зелено и покрита с растения на улица ул. „Бачо Киро“ 24.

Снимка: Евгений Милов

Интересно при него е че сам промотира бизнеса си чрез един образ, който си измисля за YouTube. Дзами е успешен ютубър и подкастър, а Дамян Илиев сериозната страна на бизнеса. 

Снимка: Евгений Милов

Определено бургерите са „царете“ в кухнята на това място, но любителите на италианска кухня и скара също ще си оближат пръстите.

„Идеята да имаме толкова професионлна и скъпа кухня е следната. Когато едно заведение предлага качествена услуга, стига до един момент на пик, в който започват да идват хора и да се развива и когато кухнята не е перфектно направена да поеме голям обем от хора, това заведение остава на едно ниво, защото става „Параграф 22“. Ти не можеш за затвориш кухнята, защото имаш клиенти, но и не можеш да предложиш по-качествена и повече храна, защото кухнята не ти позволява“, допълва Дамян.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст