1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Бизнесът на известните: Дамян Илиев–Дзами, от YouTube до борбата за най-добрите бургери (ВИДЕО)

Бургерите са „церете“ в кухнята на Brut(e) House, но любителите на италианска кухня и скара също ще си оближат пръстите (ЧАСТ 1)

 

София е град, който мени облика си от бизнес гледна точка всяка година. Редица предприемачи не успяват да се наложат на пазара и както много пъти сигурно сте отбелязвали докато се разхождате в центъра: „Тази година едно място е магазин, на следващата офис.“ Но това не спира най-мотивираните да работят денонощно, за да наложат името си. 

Снимка: Евгений Милов

В подобна изключително конкурентна обстановка, само на метри от други популярни брандове, „серийният предприемач“ Дамян Илиев – Дзами открива ново място в града, което започва просто като идея по време на COVID-19 за кухня с качествени доставки и с времето, тази година вече официално си има своя точка на картата на столицата под името Brut(е) House.

Снимка: Brute Hause

Срещаме Дамян в началото на поредния му натоварен ден, в който той лавира между няколкото бизнеса под бранда Brute. Ресторантът се намира в привличаща вниманието старинна софийска къща, оцветена в зелено и покрита с растения на улица ул. „Бачо Киро“ 24.

Интересно при него е че сам промотира бизнеса си чрез един образ, който си измисля за YouTube. Дзами е успешен ютубър и подкастър, а Дамян Илиев сериозната страна на бизнеса. 

„Когато всичко беше затворено и основно поръчвахме храна, имах възможността да пробвам много храни в София, обаче почти винаги бях разочарован. Гледаш на рисунки и на картинки изглежда едно, а идва нещо друго. Реших да направя заведение, е което някой като дойде наистина да получи това, което си поръча“, ни разказва Дамян.

Снимка: Brute Hause

Определено бургерите са „царете“ в кухнята на това място, но любителите на италианска кухня и скара също ще си оближат пръстите.

Снимка: Евгений Милов

Самият той казва, че всичко му е вкусно, но особено много се гордее с обедното меню и брънча, като винаги иска обратна връзка от клиентите, а инвестицията в кухнята са основното перо от разходите.

„Идеята да имаме толкова професионлна и скъпа кухня е следната. Когато едно заведение предлага качествена услуга, стига до един момент на пик, в който започват да идват хора и да се развива и когато кухнята не е перфектно направена да поеме голям обем от хора, това заведение остава на едно ниво, защото става „Параграф 22“. Ти не можеш за затвориш кухнята, защото имаш клиенти, но и не можеш да предложиш по-качествена и повече храна, защото кухнята не ти позволява“, допълва Дамян.

Снимка: Brute Hause

Като всеки млад ресторантьор и Дамян се сблъсква с организации, които решават да го проверят, за които дори не е чувал.

Снимка: Евгений Милов

„Наскоро дойдоха и от ХЕИ – много сериозни хора, които когато влязоха казаха: „Браво“, казва той.

Снимка: Brute Hause
Специално за вас влизаме в кухнята, за да приготвим паста карбонара с ароматна панчета. Дали на Дамян ще му се получи готвенето?

Снимка: Евгений Милов
Вижте във ВИДЕОТО!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии