1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Христо и Румяна от ARS България: Служителите търсят повече преживявания в компанията (ВИДЕО)

Христо и Румяна от ARS България: Служителите търсят повече преживявания в компанията (ВИДЕО)

Те са по-взискателни към работодателите, за които става все по-трудно да привличат таланти

 

„Ние сме Ицо и Руми и си говорим на малки имена в целия офис – това е част от културата на компанията ни“.

Така се представиха и пред камерите на bTV Христо Борисов и Румяна Босева – управляващи директори на ARS България. За тяхното успешно партньорство в бизнеса ви разказахме в първата част от поредицата ни „Корпоративни истории“. Руми и Христо работят заедно от години и с обща визия и усилия движат компанията напред.

„Ако не се обогатяваме взаимно и не търсим новото, би било трудно да се задържим като екип във времето“, казва Христо.

И двамата проявяват лично отношение и към кадрите в ARS България. Там са създали обстановка, в която хората от екипа да се чувстват добре.

„Ако нарушим вътрешната комуникация или средата не е добра, представете си как бихме работили с клиентите ни“, категоричен е Христо.

 

 

Руми го допълва с това, че един от основните им критерий в компанията е да обучават хората, да им предоставят възможности за придобиване на допълнителни знания и умения и да ги развиват.

„Назначаваме дори млади служители, без особен опит, но с тръпка и желание за работа“, казва тя.

 

Ключово е хората да се чувстват част от корпоративната общност, да бъдат мотивирани и ангажирани с нея. Неслучайно това са водещи фактори, които превръщат и един работодател в желан. Вече над 18 години ARS България изследва тенденциите в бизнес средата чрез инициативата Best Employers Bulgaria („Най-добрите работодатели“) като прави проучване между служителите. 

 

Изследването се провежда в партньорство с Kincentric – глобалната компания, която използва доказана методология за оценка на мнението на служителите по различни аспекти, свързани с ангажираността и задържането на работното място.

 

 

„Тези, които успяват да заложат гъвкавост в политиките на компанията, които се адаптират към онова, което се случва със служителите им, но покриват и заложените цели – те привличат повече талантите“, казва Румяна.

Проучването показва спад от 1% при фактор „Ангажираност“  в сравнение с миналата година, когато са отчетени 76 на сто, но „Гъвкавост“ получава най-високата оценка. Оказва се, че служителите са станали по-взискателни към преживяванията в компанията и едва 51% от тях смятат, че работодателите им ги предоставят.

Продължава и тенденцията на спад в припознаването на ценностите, мисията и визията в компанията – процес, който е започнал по време на пандемията. Новото поколение, което навлиза на пазара на труда, например, държи повече на кариерното си развитие, отколкото на бранда и мисията на компанията.

Като основни причини за това са посочени и поколенческите различия в начина на мислене и мотивацията. Това е ясен сигнал обаче към работодателите, които следва да положат повече усилия в тази посока, за да задържат кадрите си.

Цялото интервю гледайте в поредицата „Корпоративни истории“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии