1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

От "Харвард" до Черни връх: Кой е българинът, който ще ти даде 15 млн. евро, да развиеш бизнеса си? (ВИДЕО)

От "Харвард" до Черни връх: Кой е българинът, който ще ти даде 15 млн. евро, да развиеш бизнеса си? (ВИДЕО)

Росен Иванов от BlackPeak Capital инвестира в компании на бъдещето, но сърцето му остава в планината (ЧАСТ 1)

 

Той е покорил много върхове - не само в планината, но и в света на инвестициите. И си е поставил цел - да завладее най-високите точки на бизнеса в Югоизточна Европа.  

В рубриката ни ESG ви срещаме с Росен Иванов - основател на BlackPeak Capital. Компанията носи името Черни връх и това не е просто съвпадение.

Росен е страстен планинар, но от години изкачва най-високите точки в бизнеса. Прави го заедно с компаниите, на които фондът за дялови инвестиции помага да се развиват и да бъдат лидери на световно ниво.  

Той ми разказва за пътя си, а също и за амбициите на BlackPeak Capital, докато се радвам на гледката към Витоша от офиса му. В далечината, разбира се, е Черни връх.  

Интересът на Росен към привличането на инвестиции и изготвянето на финансови анализи за региона започва в Букурещ, където работи за Procter & Gamble след като завършва Американския университет в Благоевград през 2000 г.  

Следва програма на Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон, която продължава две години, а после записва и магистратура в Harvard Business School.  

Докато живее извън България, Росен се опитва да разговаря с изпълнителни директори на фондове и да ги убеждава да инвестират у нас.

Самият той винаги е имал намерение да се върне в родината си, от което следва естественото решение да създаде първата си компания с идея да помага на всички, които потенциално биха инвестирали в България. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии