1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Марек Слачик, PPF Telecom Group: Нашият план? Искаме да останем в България дългосрочно. 

Корпоративни истории

PPF има близо 3000 служители в България с принос от близо 200 милиона лева.

Марек Слачик, член на топ мениджмънта на чешката PPF Telecom Group даде ексклузивно интервю за 24chasa.bg относно актуалната ситуация на българския телекомуникационен пазар, бъдещето на bTV Media Group и другите дейности на един от най-значимите чуждестранни инвеститори в България. 

Статията описва как PPF са направили оферта да придобият Bulsatcom, но не са спечелили търга, тъй като тяхната оферта е зависела от одобрението на антитръстовата комисия. Но източници твърдят, че скоро след това продажбата на Bulsatcom се е осъществила с друг купувач, но без уведомление към антитръстовия регулатор, както е по закон. 

“Публичната информация за структурата на сделката с Bulsatcom дава основание да се мисли, че чрез серия от трансакции, победителят в търга - Viva Corporate Bulgaria – е бил финансиран от собственика на Vivacom Bulgaria, който очаква заемът да се изплати в натура под формата на мрежата на Bulsatcom. По този начин нашият конкурент би могъл да прехвърли реалната икономическа стойност на Bulsatcom на себе си. В такъв случай,  КЗК би имала задължение да рзаследва това. Надяваме се тази информация да не се окаже вярна и че КЗК ще предприеме необходимите действия за защита на конкуренцията на пазара и по-важно, на потребителите.” казва Марек Слачик в това интервю.

Статията продължава с това, че PPF заявяват, че очакват да оперират на пазар, който е регулиран чрез пазарни механизми, гарантиращи честна конкуренция и правила. “Ние (PPF) приветстваме разглеждането на сделката, което КЗК започна след като стана ясно, че Комисията не е получила уведомление за концентрация, както е по закон. Очакваме с интерес заключението на Комисията.”

PPF инвестира сериозно в България от много години не само чрез мобилния оператор Yettel. PPF притежава също технологичната компания CETIN, инженерната компания Škoda Transportation, bTV Media Group. 

И именно bTV е в центъра на спекулациите относно продажбата си през последните месеци. "Аз мога категорично да заявя, че не планираме продажбата на никоя от нашите компании, включително bTV Media Group. Заявявали сме многократно и сме доказали, че  сме сериозен играч на българския пазар с дългосточни цели". 

PPF има близо 3000 служители в България с принос от близо 200 милиона лева. Цялата група оперира в 25 страни, притежава активи за 42 милиарда евро и има почти 80 000 служители глобално.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии