1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

От Великобритания до Русе - какъв е пътят на първия български състезателен автомобил

Историята на Sin Cars e повече от завладяваща, а България заема своето достойно място в мотоспорта (ЧАСТ 1)

 

Той е бивш пилот, дизайнер, инженер и създател на първия български суперавтомобил Sin R1. Той е сбъднал една голяма мечта – България да заема достойно място в мотоспорта. Първият му досег с автомобилите е в детските му години, в гаража на баща му, а по-късно стъпва и на пистата, за да даде воля на състезателния си дух. Голямата му страст, бензинът в кръвта и упоритата работа водят до създаването на автомобилната му компания.

Снимка: Евгений Милов
Специален гост в дигиталната поредица "Корпоративни истории" е Росен Даскалов, основател на Sin Cars. 

Историята на компанията му е повече от вдъхновяваща. Екипът ни беше поканен в Русе – в града на първите неща, за да видим отблизо базата. Моделът Sin R1 и до днес участва в GT4 шампионати по цял свят и печели редица състезания.

Снимка: Евгений Милов
Sin Cars е с поглед и към бъдещето, като вече задава тенденции със създаването на мултифункционалната електрическа платформа L-City, която беше представена на Международното автомобилно изложение в Женева през 2019 г.

Росен Даскалов е с бензин в кръвта по наследство или както той казва, има фамилна обремененост - баща му е републикански шампион на България по мотоциклетизъм.

Снимка: Евгений Милов

„Седнах зад волана като дете и разглобявах играчките си, за да ги направя сам след това. На 16 вече бях шампион, майстор на спорта и всичко вървеше по реда си. Колите бяха моя мечта“, спомня си Росен.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии