1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

"Напуснах работа, за да направя ескейп стая": Защо играта води до пристрастяване? (ВИДЕО)

"Напуснах работа, за да направя ескейп стая": Защо играта води до пристрастяване? (ВИДЕО)

Светослав Цанев създава собствена компания, специализирана в създаването на стаите за игра

 

Обичате да решавате загадки, винаги виждате детайлите, имате приятели, с които се забавлявате добре, но заедно сте още по-добър отбор, или пък търсите адреналин, смях, спомени и начин да се откъснете от ежедневието поне за час, за да бъдете в друг свят…

Е, може би сте опитвали приключенията, които предлагат ескейп стаите. Има ли в България escape култура и как се създава такъв бизнес разказваме в поредицата „Корпоративни истории“.

Пред камерата ни застава Светослав Цанев, който посещава ескейп стая за първи път преди 10 години, а днес вече е основател на собствена компания, специализирана в създаването на стаи за игра. 

Първата такава у нас се появява преди десетилетие. Тогава братът на Светослав му предлага да отидат заедно и да се забавляват, но той отказва.

„Бях чел в интернет за тези стаи и му казах, че не проявявам интерес. Не успя да ме привлече, но след края на играта той ми се обади и каза задължително да се запиша за стаята“, разказва Светослав.

Решава да го послуша, въпреки съмненията, играе месец по-късно и излиза от стаята, разтърсен от преживяването.

Снимка: bTV Бизнес екип

„Беше уникално! Тогава разбрах, че ескейп стаята води до пристрастяване“, категоричен е Светослав.

Създават отбор и стават едни от първите у нас, които играят във всяка нова стая, а след шестата или седмата са били толкова запалени, че решават да си направят своя.

„С брат ми решихме да действаме смело, макар че започнахме като на шега с идеята стаята да бъде за приятели и познати, не за бизнес, но бързо осъзнахме, че това не е възможно“, казва Светослав.

За да се отдаде изцяло на начинанието обаче, той напуска работа. Реалността у нас е такава, че малка част от собствениците на ескейп стаи се занимават само с това – повечето работят на друго място или притежават някакъв бизнес.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии