1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Магазин за храна и напитки в офиса: Как се ражда идеята за микромаркети в България? (ВИДЕО)

Магазин за храна и напитки в офиса: Как се ражда идеята за микромаркети в България? (ВИДЕО)

Лазар Ангелов и Ивайло Николов създават веригата Micro Markets, която работи 24/7

 

Колко от нас пропускат закуска или обяд, защото са заети с работа и не могат да излязат от офиса? Замисляме ли се и колко често хапваме пред компютъра, защото това е по-лесният и по-бърз начин да залъжем глада.  

 

Снимка: istockphoto

А за да си спестим още малко време, сме склонни да прибягваме до нещо, без значение здравословно ли е то, или не. Защото съвременният или модерен човек избира продукт или услуга, като се води най-вече от времето си, а не от цената като фактор.  

Снимка: bTV Бизнес екип


 
Ивайло Николов и Лазар Ангелов са намерили начин да печелим време, създавайки веригата Micro Markets на компанията им HealthInBox. Така, от микромагазини, разположени в офиса, можем да си купуваме пакетирани продукти, при това без да плащаме в кеш.  

Обектите им работят дори 24/7 и служителите могат да ги ползват по всяко време. Как се ражда идеята разказват двамата бизнес партньори в поредицата “Корпоративни истории”.  

Ивайло и Лазар се запознават случайно в столично заведение. Към онзи момент Иво е започнал бизнес с вендинг машини за канцеларски материали и се занимава активно с предприемачество.

Ангелов пък е известен фитнес инструктор, модел и инфлуенсър с милиони последователи в социалните мрежи. Популярен е също със здравословния си начин на живот и хранителните режими, на които обръща внимание.  

 

“Знаех колко Лазар държи на този лайфстайл. Така ми дойде идеята да направим вендинг машини за здравословни храни. Той хареса идеята и решихме да опитаме”, разказва Ивайло.  

Двамата партньори стартират HealthInBox с желание и ентусиазъм, без да са развивали подобен тип бизнес досега. Бързо опознават пазара и разбират, че идеята им, колкото и различна да е у нас, няма как да разгърне пълния си потенциал, защото българските потребители не са готови.  

Снимка: bTV Бизнес екип

“Хората, които се хранят здравословно, имат нужда да разгледат продукта, да видят съдържанието му, а това няма как да се случи през вендинг машина”, обяснява Иво.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии