1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

С 15 хил. лв. и няколко фризера Александър прави първия протеинов сладолед у нас (ВИДЕО)

С 15 хил. лв. и няколко фризера Александър прави първия протеинов сладолед у нас (ВИДЕО)

Как 20-годишният предприемач създава сладкото изкушение, което има само 122 калории

 

Как ви се струва да си похапвате сладолед, без да изпитвате никакви угризения, защото съдържа само 122 калории, няма добавена захар или глутен и дори е с високо съдържание на протеин?

Е, Александър Паунов вече прави такъв!

Младият предприемач, който спортува активно и обича сладолед, намира начин сладкото изкушение да бъде едновременно вкусно, здравословно и подходящо при хранителни режими.  

В поредицата ни от вдъхновяващи бизнес истории ви разказваме как едно 20-годишно момче реализира идеята за първия български протеинов сладолед IcePro.  

Как стига до идеята за Ice Pro 

“Откакто се помня тренирам, състезавам се, на режими съм и храните, които мога да ям, са ограничени. Лятото е времето, в което винаги се изкушавам за сладолед. Исках да вляза във форма, а това няма как да се случи, ако си позволя да ям нещо, което съдържа 500 калории и 100 грама захар”, разказва Александър.  

Това е основната мотивация за създаването на продукт, който е нискокалоричен и подходящ за всеки. Той е ученик и е само на 18, когато започва скормния бизнес със спестяванията си.  

“Парите, които имах, свършиха доста бързо. С 15 хиляди лева, които бях събрал, купих няколко фризера, направих малко сладолед и дотам”, споделя той.  

Алекс започва да работи върху идеята си, още докато учи, като всеки ден след часовете прави сладолед вкъщи с помощта на клипове в YouTube. 

“Изобщо не ми се получаваше в началото, защото протеиновият сладолед няма как да бъде направен като масовите, в които има захар, подобрители и консерванти”, пояснява той. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии