1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Топ бизнес книги, които със сигурност ще ви помогнат

Топ бизнес книги, които със сигурност ще ви помогнат

Искате да започнете отнякъде? Започнете от себе си!

 

Да искаш да правиш бизнес и да правиш бизнес са две различни неща. Преди да стартирате каквото и да било начинание или просто, ако искате да се подготвите за света на бизнеса, е добре да прочетете малко специализирана литература.

Без значение дали сте богат или беден, млад или стар, винаги има моменти, в които се нуждаете от финансов съвет.

Мисли и забогатявай

Когато „Мисли и забогатявай“ се появява за пръв път през 1937 г., тя незабавно си спечелва славата на една от най-великите и вдъхновяващи книги на своето време. Tворбата на Наполеон Хил става задължително четиво за всички, които се стремят към успех в живота и кариерата си, до момента тя е продадена в над петнадесет милиона екземпляра, превръща се в пътеводител за милиони хора, решили да се отърват от бедността в епоха на депресия и да постигнат просперитет за себе си, за семействата си, а в много случаи – и за своите работодатели.

Работата за мен е забавление

"Работата за мен е забавление" ще ви даде възможност да видите най-важното от пътя на Уорън Бъфет в бизнеса. В началото на 80-те той все още е господин Никой. Когато през 1983 г. Форчън нае работещия на свободна практика Андрю Тобиас да напише статия за посланията на Бъфет до акционерите, Тобиас дори не бе чувал за него. Поглед отвътре, описва как той усвоява втора професия бизнес мениджмънт, след първата си на инвеститор, и как след това прави от Бъркшър Хатауей огромна сила в корпоративна Америка. Малцина са наясно за темповете на развитие на тази компания. Когато през 1965 г. Уорън поема контрол върху нея, Бъркшър е текстилна фабрика в Нова Англия, прекалено малка, за да влезе в класацията Форчън 500. Е, през 2011 г. Бъркшър е №7 от 500-те.

Изгради страхотен бизнес! Сега!

Няма значение в кой бранш сте или с какви икономически обстоятелства се сблъсквате – вие винаги може да изградите проспериращ бизнес. Тази великолепна книга ще ви убеди в това. В нея световно известните автори на бестселъри Марк Томпсън и Брайън Трейси ви поднасят достъпно своите провокиращи, практически насочени идеи, които ще ви помогнат да се изстреляте към големия успех.

„Изгради страхотен бизнес! Сега!” ви разкрива седем мо­гъщи принципа, които доказано водят до блестящи резултати. Ще научите как да станете вдъхновяващ лидер – да мотивирате всичките си служители за високи постижения, да привличате най-добрите хора и да изграждате непобедими екипи. Ще усвоите ценни умения как да структурирате бизнеса си така, че да извлечете максимума от всичките си ресурси, как да предлагате уникални продукти, установявайки от какво точно има нужда пазарът. Ще подобрите процеса на продажби и вашите клиенти ще се връщат отново и отново.

Мотивацията

Това е книга за мотивацията, но не е от онези книги. Прекалено много организации – не само компании, а и правителства и организации с идеална цел – все още действат въз основа на предпоставки за човешкия потенциал и индивидуалната реализация, които са остарели и се основават по-скоро на фолклора, отколкото на науката. Те продължават да следват практики от рода на краткосрочни планове за стимулиране или схеми за плащане за изпълнение на задача – въпреки все повечето доказателства, че подобни мерки обикновено не просто не действат, а често вредят. Още по-зле: тези практики не са непознати в училищата ни; отрупваме децата с модерни технологични джаджи и лесни пари, за да ги „стимулираме“ да учат. Да, посоката наистина е грешна...

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии