1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Христомир Христов: Имаме приложение за аудио приказки, но сме на страната на майките за по-малко екранно време (ВИДЕО)

Христомир Христов: Имаме приложение за аудио приказки, но сме на страната на майките за по-малко екранно време (ВИДЕО)

Ето как работи приложението "Приказките" и кои са най-слушаните у нас

Героят в историята ни днес е от онези, които не се страхуват да рискуват и да се провалят няколко пъти преди да достигнат целта. С предприемачески дух още от дете Христомир Христов – Ричо изненадва възрастните с бизнес нюх. Откакто се запознахме с него се чудим какви ли приказки са слушали успешните хора като малки. Защо? Знаете ли, че според много психологически проучвания приказките, които четем като деца, могат да оформят разбирането ни за света и семейството.

И понеже новите малки герои мислят и разбират света по различен начин се появява приложение, което да бъде в крак с модерния ритъм на живот и в помощ на родителите. И тук идва ред на последният проект, върху, който е фокусиран нашият „сериен предприемач“ – приложение за приказки.

“Приказките бяха голяма част от живота ми като дете. Спомням си как майка ми ми четеше. Любимата ми книга беше „1001 нощи“ и ми беше много досадно, че винаги спираше на най-интересната част и трябваше да чакаме до другия ден“, разказва Христомир Христов за вдъхновението си за приложението.

Всичко с приказките започва на базата на старо приложение за книги за личностно развитие и маркетинг, което развива. Един ден с него се свързва потребител – майка, която предлага да започнат да пускат детски аудио приказки.

„Първоначално бях много скептичен. Казах си ние правим бизнес литература, правим бизнес книги и къде да сложим детските аудио приказки в това приложение. Само че под поста на тази дама бяха писали 30-40 други дами с думите: „Да това ще е супер“. И така буквално идеята се роди от потребителите на приложението“, казва той.

Първата приказка, която качват в мобилното приложение е „Трите прасенца“, а текстовете се четат от актьори.

Вкусовете на малките слушатели определят различни приказки като най-четени всеки месец. Миналия месец това е приказката „Трите прасенца“, а този „Червената шапчица“.

„Мисля, че това са най-слушаните приказки, защото са най-познати на родителите. В нашият каталог имаме и Блатийски приказки. Родителите посягат първо към нещото, което те самите знаят. Тук е много важно родителят да знае какво слуша детето“, добавя той.

Освен приказки в приложението има и бели шумове. Идеята е да има нещо и за най-малките потребители, който да слушат нещо успокояващо, а не да слушат други шумове от домакинството или коли, които да го стряскат. Освен бели шумове в приложението има и басни, което също е доста готино, а целта на екипът е да добави и гатанки в най-скоро време.

За избора кои приказки да бъдат добавени в приложението помагат много и майките в екипа, а самият Ричо си мечтае скоро да добавят и „1001 нощи“.

Въпреки че става дума за приложение идеята е да бъде намалено екранното време на децата.

„Не слу

чайно ние сме изцяло аудио насочени. Приложението ни е красиво и с меки цветове, което не вреди на очите. Но основната идея е родителят е да пусне приказката на детето, а не да скролва. Ние сме заедно в тази борба с родителите“, добавя той.

Най-слушаното време според проучването на компанията е, че има три основни момента в деня, когато се слушат най-много приказки.

„Единият е рано сутринта. Децата са ранобудни. Това го разбрах в последствие. Между 6:30 и 8:30 е първият пик. Предполагам, че това е времето в което се подготвят и родителите шофират към детската градина. Вторият пик е между 12:30 и 14:00 и най-големият е от 20:30 до 23:30 вечерта", допълва той. 

Вижте още за идеята и целите на приложението във ВИДЕОТО!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии