1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Пуснаха ChatGPT като приложение за iPhone

Технологии

Компанията, която го разработва, OpenAI, каза, че ще го остави без реклами за момента

ChatGPT направи дългоочаквания си дебют като приложение за смартфон, разработка, която може да донесе радост на ентусиастите на чатбота с изкуствен интелект. От друга страна, това е лоша новина за всички приложения, които се опитват да копират технологията.

Безплатното приложение стана достъпно за iPhone в САЩ в четвъртък и по-късно ще бъде достъпно за телефони с Android. За разлика от уеб версията, тук можете също да му задавате въпроси, като използвате гласа си с приложението.

Компанията, която го разработва, OpenAI, каза, че ще го остави без реклами за момента. „Започваме нашето внедряване в САЩ и ще се разширим до допълнителни държави през следващите седмици“, се казва в публикация в блог, обявяваща новото приложение, което е описано в App Store като „официалното приложение“ от OpenAI.

Изминаха повече от пет месеца, откакто OpenAI пусна ChatGPT за широко използване, предизвиквайки вълнение и тревога от способността му да генерира убедително човешки есета, стихотворения, писма и отговори на почти всеки въпрос. Но стартъпът от Сан Франциско изглежда не е бързал да го пусне на телефони, където повечето хора имат достъп до интернет.

„Ние не се опитваме да накараме хората да го използват все повече и повече“, каза главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман пред американски сенатори тази седмица по време на изслушване относно това как да се регулират AI системи като тези, създадени от неговата компания.

Алтман каза пред Конгреса тази седмица, че неговата компания не се опитва да увеличи ангажираността на удиторията, защото няма рекламен бизнес и защото е скъпо да се обучават и управляват нейните AI модели на компютърни чипове, известни като графични процесори.

„Всъщност ние имаме толкова малко графични процесори, че колкото по-малко хора използват нашите продукти, толкова по-добре“, каза Алтман.

Новото приложение включва опция за заплащане на премиум версия на ChatGPT с допълнителни функции. Заедно с тези абонаменти, компанията прави пари от разработчици и корпорации, които плащат, за да интегрират нейните AI модели в собствените си приложения и продукти.

Основният партньор на Microsoft, е инвестирал милиарди долари в стартъпа и е интегрирал подобна на ChatGPT технология в собствените си продукти, включително чатбот за своята търсачка Bing.

Приложението на ChatGPT сега ще се състезава за внимание с чатбота Bing, който вече е наличен на iPhone, и евентуално може да се конкурира с мобилна версия на конкурентния чатбот на Google, наречен Bard. Версии на технологията за chatbot на OpenAI могат да бъдат намерени и в други приложения, като например функцията „My AI“ на Snapchat.

Кои са професиите, които ще изчезнат заради развитието на ChatGPT: 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии