1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Ако не сте влизали в акаунта си в Google от дълго време, ще бъде изтрит

Технологии

Актуализираната политика влиза в сила незабавно

Google обяви, че ще започне да изтрива акаунти, които са били неактивни поне две години, ход, който според компанията има за цел да предотврати рискове за сигурността.

Актуализираната политика влиза в сила незабавно, но Google каза, че няма да започне да изтрива акаунти до декември. Компанията планира да изпрати множество предупредителни известия до потребителите и да извърши изчистването на неактивни акаунти на етапи.

Снимка: iStock

Първите акаунти, които ще бъдат изтрити са тези, които са били създадени и след това никога не са били посещавани отново от потребителя, каза Google. Политиката също ще засегне само лични акаунти, оставяйки незасегнати организации като училища и фирми.

Google каза, че решението им се основава на вътрешни констатации, че по-старите акаунти е по-вероятно да разчитат на стари пароли и е по-малко вероятно да използват актуални мерки за сигурност като проверка в две стъпки, което ги прави много по-уязвими към проблеми като фишинг, хакерство и спам.

Решението за изтриване на акаунти отива една стъпка по-далеч като през 2020 г. Google каза, че съдържанието на потребителите ще бъде изтрито от услуги, които са спрели да използват, но самите акаунти няма да бъдат изтрити.

Снимка: Reuters

За да запазите акаунта си, всичко, което трябва да направите, е да влезете, за да влезете във вашия акаунт в Google или която и да е услуга на Google и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип, да извършите едно търсене или произволен брой други дейности.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5