1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Това са най-щастливите и най-нещастните нации в света

Това са най-щастливите и най-нещастните нации в света

Сред нещастните има и доста богати икономики

 

Пандемията със сигурност имаше някои трайни ефекти върху начина, по който се социализираме, как се управляват работните ни места и как пътуваме, но се оказа, че е имала доста съществено и продължително въздействие върху психичното ни здраве, според нов доклад.

Четвъртият годишен доклад „Психическото състояние на света“ на Global Mind Project (изготвен от Sapien Labs) разкрива колко нещастни сме всички ние от 2020 г. насам и резултатите са доста потресаващи.

За последния кръг от изследвания 419 175 лица от 71 различни държави отговориха на анонимно онлайн проучване. Оценката има за цел да намери индивидуалния коефициент на психично здраве (MHQ), който оценява 47 аспекта на психичното здраве в шест основни категории: настроение и перспектива, социално аз, стремеж и мотивация, връзка ум-тяло, когнитивност и адаптивност и устойчивост.

Проучването също така събира информация за начина на живот на хората, динамиката със семейството и приятелите и личните травми. Въз основа на техните отговори, хората получиха оценка и бяха поставени в спектър от процъфтяващи до затруднени.

И така, кои са най-щастливите държави? Доминиканската република претендира за първото място, където средният резултат е 91 от 300, но тя беше плътно следвана от Шри Ланка, която отбеляза 89, и Танзания, която отбеляза 88. 

Снимка: iStock

Но не навсякъде има толкова високи резултати. Много по-надолу в другия край на класацията е Узбекистан, който има мижавата средна стойност от 48, и е плътно следван от Обединеното кралство, което има само 49. Разгледайте списъците с десетте най-щастливи и най-нещастни държави по-долу.

Десетте най-щастливи държави в света

Доминиканска република
Шри Ланка
Танзания
Панама
Малайзия
Нигерия
Венецуела
Ел Салвадор
Коста Рика
Уругвай

Десетте най-нещастни държави в света

Узбекистан
Великобритания
Южна Африка
Бразилия
Таджикистан
Австралия
Египет
Ирландия
Ирак
Йемен

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии