1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Това са най-добрите места в Европа за пътуване по женски

Това са най-добрите места в Европа за пътуване по женски

Подбрахме за вас и най-добрите барове в отделните държави

Що се отнася до европейските пътувания, има определени места, които са по-лесни за придвижване от пътуващите, особено от самотните жени. Европа е континент, който като цяло е безопасен с ниски нива на престъпност, надежден транспорт и уважително отношение към жените, но естествено това може да се усети по-силно на някои места, отколкото на други.

Независимо дали искате да отидете на соло приключение или на пътуване с приятелките си ето няколко предложения за чудесни европейски дестинации за жени пътешественици.

Исландия

Грандиозният пейзаж на Исландия създава невероятна дестинация за изследване на природата - и когато това се комбинира с ниско ниво на престъпност, приятелски настроени местни жители и развита туристическа инфраструктура, това прави държавата чудесно място за жени пътешественици.

Снимка: iStock

Може да се насладите на богата гама от еднодневни екскурзии и атракции, като Синята лагуна, Златният кръг, туризъм в ледника и гмуркане в пукнатината Силфра. Може да ги посетите организирано или сами.

Най-добри барове: Magic Ice, Microbar Reykjavík, Kaldi Bar. 

Швеция

Със страхотни нива на равенство ме жуд половете, чист и ефективен транспорт и невероятни забележителности, цяла Скандинавия е идеална за пътуващи жени, но Швеция е сред най-добрите страни със зашеметяващи градове като Стокхолм и Гьотеборг.

В северната част на страната можете да откриете разкошна гледка към Северното сияние или можете да посетите някой от многото острови, които съставляват архипелагите на Швеция.

Най-добри барове: Icebar Stockholm, Corner Club, Grand Hotell Hörnans Bar. 

Португалия

Има много исторически забележителности, които можете да намерите в Португалия, заедно с невероятни винарски масиви и зашеметяващи плажове. 

Снимка: iStock

Португалската храна е толкова вкусна, а кулинарната сцена минава по толкова тънка граница между традицията и иновацията. Неповторима е и винената култура, особено в градове като Порто.

Лисабон също е топ дестинация за тези, които искат шопингтерапия, тъй като е дом на голям набор от независими модни дизайнери.

Най-добрите барове: USAxe Club, Legends bar, Cocktail garden

Италия

Не може да говорим за емоционални пътувания и да не споменем Италия. Красива страна, която има баланс между процъфтяваща култура и невероятна кухня, заедно със забележителна история, уникална култура и наистина зашеметяващи забележителности. От разглеждане на Рим, през дегустация на вино във Флоренция, ядене на пица в Неапол, разходка по каналите на Венеция и до шофиране по красивото крайбрежие на Амалфи, жените пътешественици могат да се гмурнат в океан от хиляди възможности за завабление. Да не говорим, че Италия е топ място за пазаруване, с огромен набор от маркови стоки. 

Страната е гостоприемна и приятелска, а още повече, когато започнете да откривате отличното местно вино и храна.

Най-добрите барове: Bobino Milano, The Basement - Pub. Cocktail Bar. Events., Banana Split Pub 

 

Хърватия

Ако искате да пътувате с ограничен бюджет, Хърватия обикновено е по-евтина от много европейски страни, като същевременно е супер приятелско, лесно и безопасно място за посещение. 

Снимка: iStock

Прекрасното крайбрежие означава, че има много красиви плажове и богата на морски дарове кухня, заедно със страхотни коктейли. Елате гладни и се насладете на ястия от фермата до масата, плюс местни трюфели, мед, вино и зехтин.

Най-добрите барове: Banana Split Pub, Alcatraz, Cave Bar More 

 

Швейцария

Планинската страна Швейцария в Централна Европа отдавна е популярна туристическа дестинация. Пътуващите жени имат своя избор от приключения, вариращи от космополитния град Цюрих, живописните улици на Женева и стария град на Берн.

Най-добрите барове: AXERS Lancer de Hache - Crissier, Escape Company & Bar St. Gallen, Old Crow

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии