1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Една американка разказва: Колко всъщност струват къщите за 1 евро в Италия?

Свят

Проектите за евтини къщи целят да съживят селата в Италия

 

Мнозина си задават основателен въпрос, когато видят новината за къщите от 1 евро в Италия. Съвсем логичният въпрос е - измама ли е това? Не, всъщност това не е лъжа!

Малките общини си сътрудничат с тези, които притежават порутени и изоставени къщи, от които искат да се отърват. За собственика тези къщи са разход (данъци, вноски). За общините, от друга страна, те са и градско, и демографско бреме. Празните и стари къщи развалят имиджа на селата и не създават реални възможности за нови жители.

И така, проектът за къщи от 1 евро идва на помощ. За символичната цена от 1 евро можете да закупите изоставената къща, като се ангажирате да я ремонтирате в предварително определен срок. Освен това има такси, които трябва да се платят и варират в различните градове.

Къщи 1 евро Италия

Основните разходи са свързани с:

  • Данъци върху собствеността: след като станете собственик, трябва да платите законовите данъци върху собствеността, независимо от състоянието на къщата. Освен това, за тези, които вече притежават къща в Италия, новата сграда се счита за втори дом, така че се плащат допълнителни данъци;
  • Планът за обновяване;
  • Нотариални разходи: услугите на нотариуси, счетоводители и адвокати трябва да бъдат заплатени, тъй като те се занимават с необходимата документация, която трябва да бъде представена, като например регистрация на пребиваване и подобни процедури. Тези разходи могат да достигнат 1000 евро, дори преди реално да сте закупили къщата си;
  • И накрая, трябва да се вземат предвид променливите разходи, като: действителните разходи за обновяване, разходите за изработка и накрая разходите за уреди и обзавеждане. Ето защо е много важно да сте наясно, че това са порутени или опасни имоти и че се нуждаят от основен ремонт.

Купувачът, който закупува имот като част от инициативата Дом за 1 евро, трябва да гарантира определени ангажименти, които включват следното:

  • В някои случаи трябва да се плати гаранционен депозит от 5000 евро. С тези пари Общината, в която е имота, сключва застраховка с продължителност три години, която впоследствие се възстановява при изтичане, тази процедура служи за гарантиране на сигурността на покупката от купувача.
  • Купувачът трябва да извърши проект за саниране и преоценка на сградата в рамките на 356 дни от покупката;
  • Купувачът заплаща нотариалните такси за вписване и нотариалните такси;
  • И накрая, има период от два месеца за започване на ремонтните дейности, след като новият собственик получи разрешителните.

В Италия има много села, които изискват купувачите да заделят депозит до 5000 евро, както е обяснено по-горе, но има и няколко изключения като село Чинкуефронди в Калабрия, което изисква застрахователна полица от само 250 евро на година до приключване на ремонтните дейности. Обратно, ако новият собственик не изпълни задълженията си, той трябва да плати глоба от около 20 000 евро.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии