1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Това са държавите в Европа с най-много джебчии по забележителностите

Свят

Ново проучване показва, че има някои дестинации, на които кражбите са по-разпространени

 

Нищо не може да съсипе ваканцията ви така, както, ако станете жертва на джебчии. Ново проучване показва, че има някои дестинации, на които кражбите са по-разпространени.

Пътуващите в Италия трябва да бъдат нащрек, тъй като страната е класирана като страна с най-висока концентрация на джебчии сред всички популярни горещи точки в Европа, според скорошно проучване на платформата за сравнение на цените на застраховките във Великобритания Quotezone.co.uk.

Класацията се уповава на отзивите на посетителите на популярни атракции като Колизеума, фонтана Ди Треви и Пантеона в Рим, „Дуомо ди Милано“ в Милано и Галерия „Дегли Уфици“ във Флоренция.

Като цяло Италия има 478 споменавания за джебчийство на всеки милион посетители, най-високият брой от страните в Европа, според доклада.

Пътуващите към Франция също трябва да са наясно със заобикалящата ги среда, тъй като страната е на второ място в списъка с 251 сигнала за джебчийство за всеки милион посетители. Това се отнася най-вече за района около най-емблематичната сграда на Париж, Айфеловата кула, която според проучването е най-любимата на джебчиите в страната.

Снимка: Reuters

Зад Франция се нарежда Испания – и по-специално  готическия квартал "Ла Рамбла“ в Барселона – и Германия, за които се споменава за по 111 джебчийства за всеки милион британски посетители.

На другия край на спектъра е Ирландия, която има само седем споменавания на джебчийство на всеки милион британски посетители, според проучването. Там мястото, на което трябва да внимавате за чантата си е складът на бира „Гинес“ в Дъблин.

И помнете: не сте сами. Дори и най-опитните пътници могат да станат жертва на джебчии.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии