1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Джони Деп си набеляза древен замък в Италия

Свят

Местните власти обаче са изразили загриженост относно евентуалната покупка

60-годишният актьор се интересува от крепостта от 12-и век, която се намира на върха на планината Кроверо с изглед към езерото Пистоно, на около 31 мили североизточно от град Торино в Северна Италия.

Въпреки че източник, близък до Деп, заяви пред FOX Business, че "нищо не е потвърдено или официално" по отношение на продажбата, според New York Post местните власти вече са изразили загриженост относно потенциалната покупка на имота от звездата от "Карибски пирати". 

Италианският вестник Corriere delle Sera наскоро съобщи, че Деп е обиколил имота, докато е режисирал предстоящата си биографична драма "Modì", която се базира на живота на италианския художник и скулптор Амедео Модиляни.

Според New York Post италианският актьор Рикардо Скамарчо, който изпълнява ролята на Модиляни в "Моди", често посещава замъка и е довел Деп в имението като потенциален купувач. В първия режисьорски проект на Деп от 25 години насам участват още Ал Пачино и френският актьор Пиер Нини.

Замъкът, който се простира на повече от 21 000 кв. м, разполага с 11 спални и 13 бани, както и със средновековен параклис, две библиотеки, приемна, кула и подземия, които са превърнати в мазета и складови помещения, според обявата на Christie's. 

По данни на италианското издание Il Messagero имението включва и втори по-малък замък и ферма.

Замъкът Монталто Дора е реставриран през XIX в., а пълната реставрация на имението започва през 60-те години на XX в. и завършва 20 години по-късно.

Макар че Деп може би иска да стане новият собственик на замъка, кметът на Монталто Дора Ренцо Галето, който управлява градчето с приблизително 3300 жители, заяви пред New York Post, че се колебае относно потенциалната покупка от страна на актьора.

"Една знаменитост, която купува исторически паметник като замъка Монталто Дора, би привлякла голямо внимание към района, но не сме сигурни дали това ще бъде правилната "икономическа синергия" за общността", каза Галето.

Кметът отбелязва, че замъкът Монталто Дора е под закрилата на италианското културно наследство. 

"Замъкът е обект от интерес за Общността, което означава, че е свързан с определени правила, които трябва да се спазват", обясни Галето.

"Изграждането на нещо ново вътре или навън ще изисква много одобрения и разрешения", добави той.

Според туристическия уебсайт Turismo Torino замъкът Монталбо Дора, който е с изглед към парка на петте езера в Иврея, се намира в район с "голям геоложки и природен интерес".

Паркът, който се намира покрай замъка, е дом на "типични видове от флората и дърветата на Пиемонте, като дъбове, ясени, кестени и диви череши".

Галето, който сподели, че никога не се е срещал с Деп, заяви пред New York Post, че град Монталто няма да участва в сделката, ако трикратният носител на "Оскар" направи предложение за имота.

"Имотът е частен и ние ще бъдем абсолютно неутрални при всяка продажба на недвижим имот", каза Галето.

"Но ще бъдем много стриктни, когато става въпрос за правилата за градско планиране, ще направим всичко възможно, за да защитим замъка", добави той.

Представителите на Деп отказаха да коментират потенциалната покупка на замъка Монталто Дора от страна на актьора. Въпреки това източник, близък до Деп, заяви пред FOX Business, че Деп "разбира се, ще уважи всички обществени насоки или интереси, наложени на имота".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии