1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Фенове на Тейлър Суифт бяха измамени с над 1 млн. долара

Фенове на Тейлър Суифт бяха измамени с над 1 млн. долара
 

Наскоро певицата влезе в клуба на милиардерите на Forbes

 

По данни на Lloyds Bank фенове на Тейлър Суифт вече са били измамени с над 1,2 млн. долара при опит да закупят билети за концерти, най-вече чрез Facebook, съобщава Business Insider.

Снимка: EPA

Това накара банката, която е сред най-големите в Обединеното кралство, да издаде "спешно предупреждение". В предупреждението се казва, че най-малко 600 нейни клиенти са станали жертва на измама с билети, като са загубили от 332 до над 1000 лири. 

Извън собствената си банкова система Lloyds изчислява, че още около 3000 британци може да са станали жертва на измамите и да са загубили общо 1 млн. паунда или над 1,2 млн. долара в цялата страна. 

Според банката повечето измами са насочени към хора на възраст между 25 и 34 години, които използват фалшиви реклами във Facebook. 

"Феновете на Тейлър Суифтс се вълнуват от турнето Eras Tour, което най-накрая ще достигне Обединеното кралство това лято. Въпреки това измамниците не са губили време, за да се насочат към най-верните ѝ фенове, които бързат да вземат билети за задължителните ѝ концерти", заяви Лиз Зиглер, директор по предотвратяване на измами.

Популярността на турнето Eras Tour на Суифт предизвика различни проблеми за феновете, които търсят билети. 

Много фенове на Суифт в САЩ бяха принудени да закупят билети за препродажба, след като Ticketmaster провали пускането на билети през 2022 г., което предизвика разследване на Конгреса през следващата година. Почитатели на Суифт в Щатите споделиха, че е трябвало да направят сериозна проверка, за да потвърдят, че не са били измамени, когато са платили за билети за препродажба.

През юли 2023 г. Бюрото за по-добър бизнес в Сан Франциско предупреждава феновете на Суифт, че измамници извършват измами с билети, тъй като в града наближава датата на турнето ѝ "Eras Tour", според ABC.

Алма Галван, регионален мениджър по комуникациите на BBB, заяви пред медията, че измамниците понякога се представят за приятели в социалните мрежи и продават на феновете фалшиви билети на висока цена.

BBB препоръчва да се купуват билети само от реномирани търговци и да се използва кредитна карта пред дебитна карта, приложение за парични преводи или пари в брой, се казва в доклада.

Един от феновете на Суифт, който е похарчил повече от 1500 долара за билети на Facebook Marketplace, разказа, че е настоял да използва Paypal Goods and Services за транзакцията, защото това помага на потребителите да получат обратно парите си, ако билетите за концерта им така и не пристигнат.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии