1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Тейлър Суифт влезе в клуба на милиардерите на Forbes (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тейлър Суифт влезе в клуба на милиардерите на Forbes (СНИМКИ и ВИДЕО)

Турнето на звездата Eras Tour стана първото в историята с приходи от над 1 млрд. долара

Тейлър Суифт, която стана милиардер в края на миналата година, беше включена в годишния списък на милиардерите на Forbes за първи път, присъединявайки се към 13 други знаменитости, чиято обща нетна стойност се оценява на 31 млрд. долара, пише Forbes. 

Суифт стана милиардер през октомври до голяма степен благодарение на рекордното си турне Eras Tour, което стана първото турне в историята с приходи от над 1 милиард долара

Снимка: EPA

Според оценки на Pollstar турнето Eras Tour е спечелило около 1,04 млрд. долара само от първите си 60 концерта, а турнето на Суифт има планирани дати в Европа и Северна Америка до 2024 г.

Стига се и до там Тейлър Суифт да се изучава в университетите. Защо - вижте във видеото: 

С постижението си през октомври Суифт се присъедини към четирима други музиканти милиардери - Джей-Зи, Риана и Джими Бъфет, но е първият музикант, станал милиардер единствено благодарение на песните и изпълненията си, без да разчита на странична печалба. 

През октомври Forbes изчисли, че около 500 млн. долара от състоянието ѝ са парични средства от хонорари за музика и турнета, други 500 млн. долара са от нарастващата стойност на музикалния ѝ каталог - голяма част от който тя записва отново и издава - и 125 млн. долара от нетното ѝ състояние идват от недвижими имоти

Forbes оценява нетната стойност на Суифт на около 1,1 милиарда долара

14 знаменитости - включително Суифт - са включени в тазгодишния списък на милиардерите.

Джордж Лукас, известен с режисурата на "Междузвездни войни", е най-богатата знаменитост в списъка, до голяма степен заради продуцентската си компания Lucasfilm, която той продаде на Disney през 2012 г.

Снимка: Getty Images

Коя е Тейлър Суифт?

  • Родена е през 1989 г., Пенсилвания, САЩ;
  • Започва да пише професионално песни на 14-годишна възраст;
  • Сред най-влиятелните изпълнители в съвременната музика, откакто е обявена за най-добър нов изпълнител от Асоциацията за кънтри музика през 2007 г.;
  • През 2023 г. е обявена за най-слушания изпълнител на Spotify, а през 2024 г. става единственият човек, печелил наградата "Грами" за албум на годината четири пъти.

Джей-Зи и Риана са единствените други музиканти в списъка с милиардери на Forbes за 2024 г.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии