1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

"Пазарът ви изхвърля, ако потребителите не ви харесват": Експерт със съвети при стартиране на бизнес (ВИДЕО)

"Пазарът ви изхвърля, ако потребителите не ви харесват": Експерт със съвети при стартиране на бизнес (ВИДЕО)

Създавайте полезни за хората продукти, казва Стилиян Запорожанов в Бизнес Видео Подкаст

 

Не бях обърнала внимание колко често използвам бутона на клавиатурата F5, докато работя. До днес, когато започнах да пиша за най-мащабното събитие за дигитален маркетинг F5 Conf.

През последните 6 години то се утвърди като най-големият еднодневен форум за Facebook и Instagram маркетинг у нас. От тази година обаче проектът се превръща в дигитален форум от 8 специализирани виртуални конференции и 1 събитие на живо, което да обобщи всичките знания, опит и промени в сферата. А също и специалисти, разбира се.

Всъщност, едни от най-добрите специалисти и агенции в маркетинга ще бъдат част от F5 Conf, a моделът за участие е уникален – 1 билет дава достъп до всички 9 лекции, посветени на Facebook, Instagram, TikTok, Google, SEO, E-commerce, B2B и Influencer marketing.

Форумът стартира на 20 септември с пилотна конференция за Facebook. А през април 2024 г. ще бъде кулминацията на изданието със събитие на живо.

„Конференцията ще постави началото на нещо много добро за екосистемата и маркетолозите в България. През последните години тя се утвърди като едно от най-практическите събития“, споделя в Бизнес Видео Подкаст Стилиян Запорожанов, главен организатор на мащабния проект.

Интерес към маркетинга развива благодарение на Facebook. Насочва професионално поглед към мрежата, когато осъзнава, че тепърва ще бъдем част от нея. Името си в индустрията изгражда именно чрез споделяне на полезно съдържание. Също така се оказват безпогрешни наблюденията му за пазара и нуждите на потребителите, но и на бизнеса.

„Много хора мислят, че маркетингът е манипулация, но не е. Маркетингът е влияние в полза на самия потребител“, категоричен е Стилиян.

Бизнесът в мрежата

Бизнесите все повече се обучават за дигиталното си присъствие, въпреки че цифрите водят пазара. Онлайн маркетингът е инструмент от цялостната стратегия за развитие. Не е задължителен обаче при всички бизнеси – ключови за икономиката индустрии като производство и логистика, например, няма как да загубят, ако нямат профили в социалните мрежи.  

„Маркетингът на по общо ниво е фригиден и скучен, което значи да бъдем по-креативни, за да привличаме“, казва експертът.

Това не значи, че ако някой бизнес е разработил добър продукт или услуга, ще бъде забелязан.

„Пазарът може да те изхвърли, ако продуктът не носи полза за хората. Важи както за големите, така и за малките компании“, пояснява Запорожанов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии