1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

В капана на социалните мрежи - как да надхитрим алгоритмите (ВИДЕО)

Търсим онлайн онова, което ни липсва в живота, казва Георги Малчев в Бизнес Видео Подкаст

 

"Земята по-продължително от всички книги ни учи да познаем себе си. Защото тя ни се съпротивлява. Човек открива себе си, когато премери сили с някое препятствие." 
 

Така започва книгата "Земя на хората" на любимия френски писател Антоан дьо Сент-Екзюпери. Изданието е оставило следа у много от нас, които сме чели историята, а още по-трайно е белязало пътя на Георги Малчев, който е специален гост на Бизнес Видео Подкаст 

Снимка: Георги Малчев, личен архив

Той е управляващ партньор в агенцията за интегриран дигитален маркетинг Xplora, управител е на Xplora Academy, преподава в три университета, водещ е на подкаст, има личен блог, в който споделя мисли, но и знания, лектор е в множество програми, освен това е предприемач, мотиватор и родител на две прекрасни момчета.  

Не бива да пропускаме и активните му участия в благотворителни каузи и доброволчество, защото винаги се стреми да направи нещо за другите. Следва принципа да бъде за пример и затова можем да го видим да носи по 20-литрови туби в горещините, да полива растенията в кварталната градина или в офиса, да събира фасове от детски и фитнес площадки, да прави коледни играчки и да надписва картички за хора от домове за възрастни в България, а също и да се грижи за тях като част от инициативата "Предай нататък"

Георги има над 25-годишен опит в "промяната на хората в добра и желаната от тях посока” чрез опит в бизнес развитието, маркетинга и рекламата, развитието на екипи и менторинг.

Затова и реших да го поканя и да разкаже на аудиторията на Бизнес Видео Подкаст как маркетингът може да трансформира, как се изграждат добрите навици и какво значи да бъдеш пример за хората около себе си. Именно тази съвкупност от цели е надделяла при избора на Георги да тръгне по пътя на маркетинга. 

Логично, питам го как успява да бъде толкова деен и инициативен, а той ми отговаря убедително, че когато нещо е важно за нас, винаги ще намерим време.  

Колкото до него - денят му започва рано и с ясни намерения. Отива в офиса преди всички останали, прави си кафе, през това време си пуска подкаст, като се надявам, че вече ще слуша и нашия редовно, изхвърля боклука, прави планове за деня и знае, че дали ще успее, или не, зависи изцяло от него.  

"Идеята е да бъдем последователни в дадено намерение, а за баланса ми помагат изграждането на навиците и определяне на идентичността", споделя Георги и допълва, че ние сме изтъкани от навици, но не бива да си задаваме сложни цели от самото начало. Никой не знае коя е неговата суперсила, но може да я открие. 

"Трябва да знаеш какво те води в действията ти - тогава става по-лесно да бъдеш за пример на околните. В моя случай това е отговорността", казва той.  

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии