1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Ако си предприемач по душа и започваш от нулата, има едно място за теб (ВИДЕО)

София Тех Парк събира иновациите и науката за по-добро развитие в България

 

Науката, образованието и бизнесът си имат място - тяхната пресечна точка е в първия научно-технологичен парк в България. Разположен на 40 хил. кв. м., на територията на София Тех Парк има не малко стартиращи компании или вече утвърдени бизнеси, които дават началото на нови идеи.  

Екипът на поредицата “Корпоративни истории” беше поканен, за да усети духа на технологиите и иновациите. Видяхме среда, която кипи от енергия, живот и желание за развитие.  

Снимка: Евгений Милов

Ще ми бъде трудно да ви предам емоцията и лекотата, с които работят представителите на различните бизнеси там, но ви разказвам за целите на пространството през погледа на изпълнителния директор Тодор Младенов, за когото София Тех Парк отдавна е не просто работа, а кауза.  

“Идеята, която стои зад проекта, е много по-голяма. Тя е част от усилията ни да направим България по-добро място за професионална реализация и живот”, разказва Тодор, който вече пет години поддържа синергуята между науката, бизнеса и образованието в ролята, която дори не си е представял, че ще има.  

Той се присъединява към екипа на проекта в самото начало - през 2013 г. и задачата му тогава обхваща процесите, свързани с европейското финансиране.  

Снимка: София Тех Парк, архив

“Мислех, че работата ми ще продължи само няколко месеца, но настъпваха по-интересни етапи, които ме задържаха”, спомня си Тодор.  

Трудно взима решението да приеме ролята на изпълнителен директор. Когато застава начело на София Тех Парк през 2018 г., няма как да знае, че ще се изправи пред пандемия, икономически сътресения и политическа несигурност, които оказват влияние и до днес. Стъпка по стъпка обаче дейностите в парка стават все повече и по-интересни.  

Снимка: Евгений Милов

“Научно-технологичният парк е място за всеки, който е предприемач или изследовател по душа. Животът тук се дължи на хората, идеите им и най-вече ентусиазма, с който работят”, споделя Тодор.  

Той знае, че те са движещата сила на парка. Не са малко компаниите, които са започнали от нулата на територията на София Тех Парк, а вече предлагат завършени продукти не само на българския пазар, но и на международните.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии