1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Микромагазини в офиса вместо вендинг: Как да се храним бързо и удобно на работа? (ВИДЕО)

Микромагазини в офиса вместо вендинг: Как да се храним бързо и удобно на работа? (ВИДЕО)

Ивайло Николов и Лазар Ангелов създават първите микромаркети в България - бизнес моделът е нов дори за Източна Европа

 

Преди няколко седмици бях на снимки в София Тех Парк и тогава ми направи впечатление малкият, но зареден магазин на входа на парка. В него имаше интересни продукти – от конвенционалните храни и напитки до здравословните им алтернативи.

Снимка: bTV Бизнес екип

Не бях виждала подобни обекти дотогава затова и реших, че трябва да разкажа за идеята и как работи този бизнес модел у нас. Оказа се, че микромаркетите са популярни в САЩ. Представете си компания, в която има много служители, които са и потребители. За тях отвореният магазин е начин да печелят време, в което работят.

Тази идея намира реализация у нас благодарение на Ивайло Николов и Лазар Ангелов, които създават веригата Micro Markets на компанията им HealthInBox. 

Снимка: bTV Бизнес екип

Микромагазините, разположени на територията на компанията, работят 24/7 и са подходящи дори за служителите, които остават късно в офиса.  Освен това можем да си купуваме пакетирани стоки, без да се налага да плащаме в кеш.

За смелото и успешно начинание на Иво и Лазар ви разказваме в поредицата ни „Корпоративни истории“.

„Идеята е да подпомогнем дадено място да работи 24/7 с това, че ние нямаме работно време. Има компании, които работят със страни, с които имаме голяма часова разлика. За тях е изключително важно да имат възможност да консумират продукти по избор“, казва Николов, който проучва в детайли американския модел преди да стартира идеята в България.

Снимка: bTV Бизнес екип

Health In Box е първата и единствена компания в цяла Източна Европа, която е разработила такъв бизнес. Моделът е гъвкав и удобен за клиентите, но също така предлага и потребителско изживяване.

„Имаме членски карти, които се управляват чрез приложение. Те дават възможност и на работодателите да субсидират всички или част от покупките на служителите“, пояснява предприемачът.

Двамата бизнес партньори споделят и визията си за дългосрочно развитие на Micro Markets, която включва разширение на локациите.

„Много искаме да влезем в университите и училищата“, категорични са Иво и Лазар.

Обектите им в София са вече 24, а амбициите са те да достигнат 100 през 2024 г. За да успеят, те са наясно и че обратната връзка от клиентите е изключително важна.

Снимка: bTV Бизнес екип

Когато виждат, че хората се ориентират трудно сред толкова непознати марки и продукти, пък и знаят, че не всеки консумира здравословни храни, те започват да предлагат онова, което търсят потребителите.

Селекцията се прави всеки месец и знаем в коя локация какви са нашите клиенти и какво консумират, така че всички страни да бъдат доволни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии