Компанията, от която не напускат хора: Защо Dreamix е желаното работно място (ВИДЕО)

Компанията, от която не напускат хора: Защо Dreamix е желаното работно място (ВИДЕО)

От апартамент в Студентски град до офис с 300 души - историята разказва един от съоснователите Христо Томов

 

Без начален капитал и бизнес опит, но с огромен хъс и ентусиазъм през 2006 г. млади програмисти започват да работят върху идеята за собствена софтуерна компания.  

Снимка: Dreamix, личен архив

Те влизат смело в ниша, която все още не е била достатъчно развита на българския пазар, но това не ги спира от пробива, който правят и от целите, които си поставят. А те включват изграждане на устойчиви партньорства, сплотен екип и разбира се, вълнуващи технологични предизвикателства.  

Снимка: Dreamix, личен архив

От малкия апартамент в Студентски град днес Dreamix разполага с креативно офис пространство, в което работят близо 300 души, а компанията е сред най-успешните и бързорастящи в IT сектора и вече оставя своя ярък отпечатък в индустрията. 

В поредицата ни „Корпоративни истории“ ви срещаме с един съоснователите на Dreamix Христо Томов 

Снимка: Dreamix, личен архив

„Бяхме група приятели, студенти, работещи в сферата и виждахме какво липсва”, разказва Христо.  

Компанията стартира със 7 души, двама от които започват работа за нея, а останалите заделят по 200 лв. от заплатите си всеки месец, за да им плащат. Първите проекти, които реализират пък, са благодарение и на огромната подкрепа, която получават от техни бивши работодатели.  

Снимка: Dreamix, личен архив

„Средата преди 18 години беше коренно различна за стартиращите компании. За разлика от днес, когато има изградена стартъп култура екосистема. Тогава трябваше да учим всичко сами”, споделя Томов. 

Пробивът на Dreamix 

В името на компанията е заложена идеята за място, на което служители, клиенти и партньори да работят заедно върху цели на развитие. Да сбъдват мечти.  

Снимка: Dreamix, личен архив

„Започнахме с много добър екип от професионалисти, които знаят какво правят. Давахме всичко от себе си в работата, което се отразяваше на резултатите, които постигаме”, категоричен е Христо.  

Dreamix се отличава от останалите IT компании от самото начало и с амбициите на основателите да създадат място, на което служителите да са щастливи.  

Снимка: Dreamix, личен архив

„Заложихме на един по-необичаен за времето си подход - отношението към хората, с които работим - да ги ценим като личности, да им предоставяме възможности вътре в компания, да ги мотивираме по различен начин - с обучения, компенсации, бонуси и какво ли още не”, разказва предприемачът. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст