1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Български стартъп за добавена реалност в топ 3 на международно състезание

БГ Бизнес

Компанията Pop!Ed разработва приложение с добавена реалност за учебниците на водещите издателства у нас

Pop!Ed е български стартъп, който спечели 3-то място на най-мащабното състезание за предприемачи до 30 години в Европа – GEN-E 2023 Istanbul, съобщават от компанията.

Стартиращата фирма с основатели Виктор Неделчев, Огнян Траянов и Димитър Костадинов разработва приложение с добавена реалност (AR) за учебниците на водещите издателства в страната.

По този начин учениците в час вече ще могат да използват приложението, за да видят 3D модели на сърце в час по биология, пирамида в час по математика или земята в час по география.

 

Мисията на Pop!Ed е да направят учебния процес по-интересен и ефективен за всички в клас. Зад успеха на Pop!Ed стои няколко месечната подкрепа на пре-акселератора Beyond, в който млади предприемачи преминават през редица обучения, получават менторска подкрепа, достъп до инвеститори и контакти в цяла Европа.

Така на финала на четвъртото издание на Beyond pre-accelerator, Pop!Ed са излъчени като победителите, които да представят България на ежегодното международно състезание GEN-E 2023, което тази година се проведе в Истанбул.

 

Тазгодишното издание на GEN-E събра млади предприемачи от над 40 страни в Европа, като състезанието бе разделено в два дни. През първия ден стартъп екипите разполагаха с 4 минути, за да представят идеите си пред международно жури от топ предприемачи, мениджъри и инвеститори. 

През втория ден стартъпите оформиха свои щанд, на който демонстрираха на журито и гости от интернационални компании техните иновации. В края на втория ден бяха обявени победителите, сред които и Pop!Ed.

 

Освен с 3-то място, компанията си тръгна с награда за най-добри финансови резултати, както и с награда за лидерство връчена на един от съоснователите в компанията – Виктор Неделчев. Това е първото подобно постижение на български стартъп в 10 годишната история на състезанието GEN-E.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии