1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Лилия Месечкова, която ръководи екип от 300 души в технологиите: Трудно е да бъдеш лидер

Тя е старши вицепрезидент "Софтуерно инженерство" в Progress Software

 

Тя има над 17 години опит в технологичната индустрия, в създаването на решения за дигиталния бизнес, в ръководенето на глобални екипи и постигането на силни бизнес резултати. Вдъхновява се от заряда на хората, с които работи, както и от възможността да има принос в развитието на таланти.

Тя е една от успешните дами в света на технологиите и никога не е имала колебание да върви по този път. За нея е важно, че всичко, за което се бори, си заслужава.

Снимка: Евгений Милов

Лилия Месечкова e старши вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в Progress Software. Тя се присъединява към технологичната компания през 2011 г. като софтуерен разработчик, а днес ръководи екип от 300 души и отговаря за разработката на няколко продуктови линии.  

Основата й роля включва и различни умения като управление на риска, организация на работа на екипите и търсене и разработване на по-добри решения.

Информационните технологии са естественият път за нея, по който поема, след като завършва Математическа гимназия. Споделя, че още в ученическите си години е имала интереси, които не са типични за съучениците й, но именно те я насочват и й помага да се развие в сферата си.

Не крие, че в началото на кариерата се сблъсква с предразсъдъци заради това, че е жена и работи в технологичния свят, но отношението към нея се променя във времето.

Казва, че е трудно както за жените, така и за мъжете, да бъдат лидери – те трябва да балансират между реализиране на проекти и управление на ресурси – да следят процеса по създаване на продукти, но също да умеят да вдъхновяват екипите си.

Жените в ролята на лидери имат голяма интуиция и емпатия, имат усет за начина, по който да обединяват. Те трябва да се чувстват и в свои води и да бъдат себе си, за да допринасят за добрите резултати на даден бизнес или компания“, казва Лилия.

Повече за нея и работата й можете да видите в дигиталната поредица „Жените на България“ 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии