1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

"Бъдете по-добри от мен" - предизвикателството на един шеф (ВИДЕО)

"Бъдете по-добри от мен" - предизвикателството на един шеф (ВИДЕО)

Михаил Петров от Schwarz IT България държи екипът му да надгражда знанията си

 

От главен финансов директор в ритейл сектора към IT индустрията – такъв е пътят на Михаил Петров. Бил е само на 31, когато става CFO в Kaufland – компания, която се превръща в пазарен лидер в следващите години.

Снимка: Евгений Милов

На същата възраст съм и дори не си задавам въпроса как се постигат успехи като неговите. Както каза Михаил в първата част на интервюто ни за „Корпоративни истории“, трябва да работиш усилено, до тъмно и да вярваш в целите на компанията.

Михаил не вярва само в таланта, въпреки че не може да бъде друго освен финансист, а в допълнителната миля, която изминаваме. И ето как от CFO в ритейл сектора днес той е в IT индустрията.

„Обичам да уча и се напасвам бързо“, казва главният изпълнителен директор на Schwarz IT България.

Снимка: Евгений Милов

Михаил Петров е специален гост в поредицата, в която ви разказваме историите на успеха, на личните и професионални предизвикателства, които ни променят и изграждат.

А как се създава успешен бизнес модел и как се налага на пазара – разбираме в продължението на разговора ни с Михаил, който от няколко години е начело на Schwarz IT България.

„Тайната е в кадрите“, казва той.

Снимка: Евгений Милов

Компанията ги привлича най-вече с ценностите, които са заложени във фирмената култура и с приятелската атмосфера, която е ДНК структурата на Schwarz IT България.

„Общуването е в основата“, категоричен е Михаил. Той споделя мнението, че в IT сектора няма строга йерархия и взаимоотношенията в тежкия корпоративен свят, каквито ги познаваме – те не съществуват в технологичните компании. При тях дистанцията между работодател и служител е достатъчно скъсена.

Снимка: Евгений Милов

„Това, което не искам да виждам сред колегите, е да не са усмихнати в офиса“, казва Михаил, който дори им е отправил предизвикателството да постигат повече от него.

Компанията прилага политика и спрямо жените, които са ценни кадри за Schwarz IT България.

„Не съм съгласен, технологичният свят е доминиран от мъже. Над 30% от нашите специалисти са жени. Все повече се говори на европейско ниво за квоти и смятам, че ще постигнем тези цели по естествен начин“, каза Михаил, който вярва, че една жена може да се реализира изключително добре в сектора на технологиите.

„Критериите ни са свързани с това какъв е делът на всеки служител в общия успех на компанията“, категоричен е той.

В края на разговора ни споделя и бъдещите си професионални намерения. Вижда себе си като част от Schwarz IT България и през следващите години. Компанията си поставя за цел да бъде първият избор за кадрите у нас.

Снимка: Евгений Милов

Амбициите са свързани и с иновативното пространство „Planet Schwarz Tech Theater”, което може да бъде място и дом на креативните и визионерски настроени таланти в България.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии