Милионерка споделя 7 пестеливи навика, от които никога няма да се откаже

Милионерка споделя 7 пестеливи навика, от които никога няма да се откаже
 

Тя разкрива как е станала богата и защо има тези навици

 

Като първо поколение филипинска американка, спестяването на пари, където и колкото е възможно, беше вкоренено в мен отрано, докато гледах как родителите ми имигранти се опитват да изживеят американската мечта, разказва Бернадет Джой е главен изпълнителен директор на Crush Your Money Goals, компания за обучение по лични финанси.

"Но през 2016 г., между ипотеки, студентски заеми и ежедневни сметки, се озовах с дълг от 300 000 долара, който ме накара да се чувствам тревожена относно способността си да преследвам тази американска мечта за себе си. Започнах да развивам страст към личните финанси, защото исках да науча всичко, което мога, за да ми помогне да променя ситуацията си", добавя Бернадет.

"Направих план, изплатих дълга си за три години и в крайна сметка станах милионерка на 30 г. Днес управлявам коучинг бизнес, наречен Crush Your Money Goals, където уча другите как да накарат парите им да работят за тях. Независимо колко богатства продължавам да трупам, това са седем пестеливи навика, от които не възнамерявам да се откажа – без значение колко пари имам", казва още тя.

Ето и нейните навици

Купувам най-евтините парчета месо

Да, аз съм жената, която стои при секцията с пиле, търсейки най-евтината опаковка пилешки бутчета, за да спести допълнителни 23 цента.

Например, аз наистина обичам да ям корейско барбекю. Телешките ребра могат да бъдат скъпи. В моя местен международен магазин за хранителни стоки в Шарлот, Северна Каролина, традиционната разфасовка е 11,99 долара, но аз купувам разфасовки, които струват само 7,99 долара.

Те са вкусни и в крайна сметка по-добри за моя бюджет в дългосрочен план.

Обичам комплектите тоалетни принадлежности в хотели

Като част от работата ми с Crush Your Money Goals, често пътувам за платени ангажименти и винаги се вълнувам, когато хотелът предоставя безплатен комплект тоалетни принадлежности. Елементите в тези комплекти могат да ви бъдат полезни в неочаквани ситуации, особено ако сте в движение.

Любимите ми са от пътуванията ми до Азия, където често включват четки за зъби, пасти за зъби и гребени с по-високо от очакваното качество и ластици за коса. Дори пренасочих тези допълнителни четки и пасти за зъби, за да почиствам обувките си, когато са се замърсили от дълги пешеходни обиколки.

Използвам кутийте за храна от ресторантите за неща вкъщи

Кутиите за храна за вкъщи, които получавам от ресторантите в днешно време, са много по-луксозни от тези кънтри глинени неща, които майка ми използваше.

Сега, вместо да изхвърля кутийте, ги използвам повторно за собствените си цели за съхранение. Те често се предлагат в различни размери и са по-здрави от традиционните пластмасови чинии, което ги прави идеални за съхранение на остатъци или организиране на малки предмети из къщата. Освен това е по-екологично, отколкото да ги хвърляте след еднократна употреба.

Бизнес Видео Подкаст