1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Проучване: Ако си оправяте леглото, има с 206% по-висока вероятността да станете милионер

Финанси

Ето кои са другите навици с голям процент вероятност да ви направят милионер

 

Социо-икономист, който изследва най-успешните и богати хора в света през последните 25 години, разкри общия навик, който имат всички те, казва CBS. 

И той отнема буквално по-малко от минута.

Социо-икономистът Рандъл Бел изследва повече от 5000 души от всички сфери на живота, включително студенти, безработни и милиардери. По-специално, той прекарва много време в изучаване на ежедневните им навици.

„Изучихме десетки ритуали, вариращи от писане на благодарствени бележки до хранене заедно със семейството“, каза той книгата си „Аз, който ще бъда“.

И това, което той научава по време на проучването, предполага, че малките навици, които създавате всеки ден, наистина имат значение и могат да имат голямо влияние върху цялостния ви успех в живота. Д-р Бел ги нарича "навиците на богатите".

И така, какви точно са тези навици и колко практични са те?

Първо, д-р Бел казва, че много успешните хора оправят леглото си всяка сутрин.

„Онези, които си оправят леглото сутрин, са с до 206,8% по-склонни да станат милионери“, казва той.

Защо? Социо-икономистът казва, че това създава положително мислене първо нещо сутрин, което след това подрежда денят да стане по-добър.

Освен да оправяте леглото си всяка сутрин, д-р Бел изброи още няколко „навици на богатите“.

Един от тях е да се събуждате рано, поне три часа преди началото на работния ден. Ставането в пет сутринта, за да се заемете с първите три неща, които искате да постигнете през деня, ви позволява да възвърнете контрола над живота си“.

Следващият не би трябвало да е изненада, но д-р Бел каза, че всички най-успели хора в света отделят време за упражнения. Това се подкрепя от милиардери като Марк Зукърбърг, който е известен с тренировките си по жиу-джицу и ММА три до четири пъти седмично, и Ричард Брансън, който се събужда в 5 сутринта всеки ден, за да тренира преди работа.

„Определено мога да постигна два пъти повече, като поддържам форма“, каза Брансън пред FourHourBodyPress.

Но ако наистина искате да увеличите шансовете си да станете мултимилионер, д-р Бел казва, че трябва да дадете приоритет на четенето, да посветите време и енергия на романтичната си връзка и да планирате деня си всяка сутрин.

Звучи доста лесно, нали?

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии