1 USD
1.82822 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,543.2

Търси се външен мениджър за "Топлофикация София"

БГ Бизнес

Целта е изцяло нов модел на управлението на столичното дружество

Столичният общински съвет ще търси външен мениджър за "Топлофикация София". Още тази седмица започват консултациите между различните политически сили в Столичния общински съвет (СОС) за начина, по който да се избира консултант.

Той ще изготви критериите за бъдещия мениджмънт. Едно от изискванията ще е да осигури инвестиции в дружеството.

Целта е изцяло нов модел на управлението на столичната "Топлофикация" - това обяви председателят на СОС Елен Герджиков. Той беше категоричен, че дружеството трябва да остане общинска собственост. Смята, че е възможно новата схема за управление може да е факт още преди началото на следващия отоплителен сезон.

По повод 29-те жалбите, подадени от потребителите на Топлофикация, Герджиков обясни, че всяка една от тях ще бъде проверена.

„Още миналата година, бяха създадени работни групи. Тези групи работеха и изградиха няколко предложения за подобряване на услугата. Това са много предложения, едно от които е за кражбите на топлинна енергия. За съжаление, от всички тези мерки и предложения, много малко са влезли в употреба. Въпросът е кой е отговорен за това забавяне”, коментира Николай Стойнев, зам.-председател на СОС.

По думите му, ДЕКВР без да има пълномощия, разработва нови условия, вследствие на което са били критикувани и не са били приети, тъй като не отговарят на закона. „Държавата ще налее пари, и ще закупи фалирали дружества, като "Ремотекс" - Раднево например, а в същото време - нехае към дружество като "Топлофикация". Такова безотговорно поведение за нас е неприемливо”, каза още Стойнев.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии