1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Най-честите проблеми при iPhone, купен "втора ръка"

Ето за какво да следите при покупката на телефона втора ръка

 

Телефоните на Apple са едни от най-желаните на пазара, а цената им рядко пада под определени стойности. Поради тази причина много хора предпочитат да си купят употребяван телефон. Ето за какво да следите при покупката: 

Снимка: Reuters
Батерията

Батерията на iPhone се амортизира с течение на времето. Това означава, че е добре да проверите нейното състояние, още преди да купите устройството. Особено ако моделът е на повече от година или е употребяван повече от година, съветват от компанията за реновиране и препродажба на употребявани телефони Swipe.  

За целта отвори Settings > Battery > Battery Health & Charging и погледни процента в графата Maximum Capacity. Според американската компания всеки от нейните телефони с капацитет на батерията над 80% е в оптимално състояние. Ако той е под него обаче, тя може да започне да пада бързо, а iPhone-ът да работи по-бавно. В този случай можете да я смените.

Батерията може да се хаби бързо и при софтуерен проблем. Понякога това става при ъпдейти на операционната система. Често подобни казуси се решават, когато инсталираш следваща версия на iOS. 

Състоянието на батерията е от изключителна важност, за да можеш да използваш спокойно телефона си. Ако тя е в лошо състояние, рискувате той да изгасне в неочакван момент или кризисна ситуация, няма да можеш да го използваш на пълни обороти и това генерално ще помрачи радостта от придобивката ти. Затова е ключово да ѝ направите проверка по възможност преди покупката.

Снимка: Reuters
Физически повреди

Тъй като телефонът е употребяван, трябва да имате предвид, че предишният му притежател може да не е бил напълно внимателен с него или пък въпреки добрите му намерения, устройството да е станало жертва на инцидент. Затова трябва да отгледате iPhone-а обстойно, преди да го купите. 

Най-лесно е да забележиш пукнатини и счупвания по дисплея. Те може да са само козметични, но е напълно вероятно да доведат до черни и цветни петна по екрана. През процепите могат да влизат течности, прах и мръсотия и да нарушат нормалното функциониране на апарата. А освен това може и да се порежете на острите ръбове. 

От Swipe съветват да огледате и корпуса за щети. Ако гърбът на телефона е наранен, това може да доведе до хардуерен проблем. 

Не забравяй и камерата. Драскотина върху нея ще ви попречи да използвате пълноценно една от основните функции на устройството - правенето на снимки. 

Възможно е да замените повредените части на iPhone-а, но трябва да си направите добре сметката. Ще ви бъде ли все още изгодно да купите този телефон, щом цената ще се увеличи с разходите за тях? 

Снимка: Reuters

Софтуер

Понякога реновираният телефон, който си купувате, може да “замръзне”. В тези случаи обикновен рестарт би трябвало да го оправи. В някои случаи обаче това може да е индикация за хардуерен проблем. 

Има ситуации, при които Touch ID или Face ID няма да работят. Те се оправят отново посредством изключване и повторно включване на устройството. Ако това не даде резултат, ъпдейт до по-нова версия на операционна система е друг метод, който да пробвате. Ресет на функцията също би трябвало да възстанови нормалното ѝ действие. 

Ако iPhone-ът работи бавно, от Apple съветват да проверите колко свободно място има в паметта. Според тях е добре да поддържате поне 1GB незает. Рестарт и ъпдейт на iOS също са сред съветите за повишаване скоростта на извършваните операции. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5