1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Mercedes пусна футористично чудовище от планетата на Avatar (ВИДЕО)

Mercedes пусна футористично чудовище от планетата на Avatar (ВИДЕО)

Бъдещето на автомобилите - изключително уверени и без вредни емисии

Още от името на новия концептуален автомобил на Mercedes-Benz става ясно, че сътрудничеството с екипа на AVATAR е отвел компанията до ново футуристично ниво. Този концептуален автомобил с името VISION AVTR въплъщава визията на дизайнеритe и инженерите на компанията за това как ще изглежда мобилността в далечното бъдеще.

Изключително уверени – и без вредни емисии.

Това „хромирано яйце“ с неоново осветление беше представено за първи път на CES 2020 като част от франчайза на Avatar, който оттогава беше показан на няколко автомобилни изложения и събития. Почти три години по-късно, Mercedes се събра с продуцентите на филма, за да покажат отново колата, този път като част от промоцията на новия филм.

Проектът стартира за първи път през 2018 г., около година след началото на снимките на продукцията The Way of Water. Автомобилните дизайнери на Mercedes работят с дизайнерите на продукцията, за да създадат създанията, средата, декорите и ефектите на планетата Пандора, като за тази цеел и двата екипа посещават студиата си в Германия и Калифорния.

Дизайнът на Vision AVTR е вдъхновен от природата на Пандора, планетата, на която се развива действието във филма, която според компанията се свързва идеално с дизайнерския език на Mercedes-Benz.

„Каквото и да правим, ще бъде красиво“, казва Вагенер.

Цялостно колата е вдъхновена от невероятните летящи същества, наречени банши. Светлините в извънземните колела отразяват дървесните духове от свещеното дърво на Пандора. Тридесет и трите индивидуално контролирани клапи отзад се движат органично, докато AVTR задвижва своите „хриле“ или настръхнали „крила“.

Докато повечето концептуални автомобили обикновено се управляват дистанционно и се захранват от малки електрически двигатели Vision AVTR е направен като нормална кола. AVTR очевидно е ръчно изработен и много крехък.


Само истински фенове ще разберат

Със своите четири високоефективни електрически мотора, VISION AVTR въплъщава особено гъвкаво изпълнение на визията на динамичен луксозен седан.

С мощност на двигателя от повече от 350 kW, VISION AVTR определя нов стандарт за EQ мощност. Благодарение на интелигентното и напълно променливо разпределение на въртящия момент, мощността на четирите напълно индивидуално контролирани мотора не само се управлява по най-добрия възможен начин по отношение на динамиката на шофиране, но преди всичко с по-високоефективен начин.

Иновативното задвижване на четирите колела, при въртящия се момент, дава възможност за напълно нови свободи и гарантира динамика на шофиране на най-високо ниво, като в същото време осигурява възможно най-добрата активна безопасност. Това означава, че всяко колело може да се задвижва отделно и в зависимост от ситуацията на шофиране.

Благодарение на възможността за задвижване на предния и задния мост едновременно или по противоположни начини, VISION AVTR може да се движи настрани с приблизително 30 градуса, за разлика от конвенционалните превозни средства. Така нареченото „движение на раците“ придава на концептуалното превозно средство вид на влечуго дори в движението.

Технология за органични батерии

VISION AVTR е проектиран в съответствие с иновативното електрическо задвижване. Това се основава на особено мощна и компактна батерия с високо напрежение. За първи път революционната технология за батерии се основава на базирана на органична клетъчна химия и по този начин напълно елиминира редки, токсични и скъпи земни елементи като метали.

Така електромобилът става независима от изкопаемите ресурси. Абсолютна революция е и рециклируемостта чрез компостиране, която е 100%. В резултат на това Mercedes-Benz подчертава голямото значение на бъдещата кръгова икономика в сектора на суровините.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии