1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Какво се случва, когато щракнете върху „Аз не съм робот“? Отговорът би разтревожил мнозина

Технологии

Тази мярка за сигурност не е ясна за много от потребителите

Досега вероятно сте кликнали върху бутона, който потвърждава, че не сте робот и не сте се замисляли много какво се случва междувременно, докато ви се предоставя достъп до даден сайт.

Тази мярка за сигурност се нарича CAPTHA (кепча). Тоест, напълно автоматизиран публичен тест на Тюринг за разграничаване на компютри и хора. И когато кажете, че „не сте робот“, това не е просто щракване.

Когато поставите отметка на тази опция, сайтът, който искате да посетите, получава достъп до вашата интернет история, за да реши дали сте реален човек или не.

Ако например сте гледали YouTube или сте пуснали снимка в Instagram, преди да щракнете върху бутона „Аз не съм робот“, това означава, че сте истински човек.

Накратко това е начинът, по който Google проверява дали сте AI или не – ще признаем, че е малко „страховито“, особено когато знаем, че могат да проследяват и анализират дори начина, по който движите стрелката си по екрана.

Ако получите друга задача (да щракнете върху числа, картинки или нещо друго), това означава, че машината все още не е сигурна дали сте истински човек или не.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии