1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Никола Минков от Serpact: Основах агенцията след два фалита

Историята на една от най-успешните SEO агенции в България започва от нереализирана футболна кариера

 

Историята му е от онези, които припознаваме като успешни. След 15 години, които е посветил на футбола и изграждането на спортна кариера, той прави рязък завой и днес е основател и изпълнителен директор на Serpact - компанията, основана с един-единствен фокус - SERP оптимизацията.

Агенцията е също единствена у нас, която е носител на престижните награди за SEO: European Search Awards и Global Search Awards.

Снимка: Евгений Милов

През 2011 г. Никола взима решение да остави футболната си кариера. Това се случва благодарение на съпругата му, която го мотивира да направи първите крачки. Те обаче се оказват ключови за професионалното му развитие.

Преди да създаде Serpact Никола има няколко бизнеса зад гърба си, които завършват с фалит. Безпаричието и очакването на първата му дъщеря са факторите, които оказват най-сериозно влияние за основаването на бизнеса.

Снимка: Евгений Милов

Преди 10 години Никола започва да се интересува от науката SEO. Посоката задава Борислав Арапчев, който е и негов партньор в Serpact. Компанията стартира през 2016 г., когато се присъединява и другият съдружник Дидо Григоров. 

„Към онзи момент не бях наясно до какво може да доведе оптимизацията на търсачки. Много бизнеси не поставят като приоритет SEO-то, не осъзнават, че тази услуга им помага да бъдат по-успешни“, казва Никола.

Неговите усилия от самото начало също са фокусирани върху прогресът на компаниите, а принципът, от който се води, е да бъде полезен. С това можем да си обясним и начина, по който подхожда към клиентите на агенцията – в един момент те се превръщат приятели.

„За да се грижим за един бизнес, ние трябва да го познаваме, да знаем историята му, да сме наясно с текущите му проблеми, успехи, цели, визия и всичко останало. Важно е също да познаваме и екипа, с който ще работим“, споделя Никола.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии