1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Големите компании възприемат все повече хибридния модел на работа

В новия епизод на Бизнес Видео Подкаст гостува Методи Терзиев, изпълнителен директор на betahaus Sofia

Все повече компании по света предоставят възможност и достъп на служителите си до coworikng пространства. Работата вече трябва да носи свободата служителят да избира къде се чувства по-продуктивен и щастлив.

Това каза в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст Методи Терзиев, изпълнителен директор на betahaus Sofia, което е първото споделено работно пространство у нас.

Снимка: Евгений Милов

betahaus Sofia е част от европейската coworking мрежа с клонове в Берлин, Барселона и Хамбург. Първото споделено пространство в София възниква преди 10 години и съмненията тогава, че този бизнес няма да проработи, се опровергават във времето.

 „Пандемията даде огромен тласък на индустрията в световен мащаб. Очакванията са все повече хора да работят гъвкаво, да нямат установени правила на работа от гледна точка на място и работно време‘, смята експертът.

Ковид даде една свобода на служителя спрямо работодателя и показа, че е възможно човек да бъде ефективен и в друга среда, различна от традиционния офис. Много хора, които преди са работили от вкъщи, са усетили нужда да излязат от дома.

Coworking бизнесът в България печели все повече днес, каквато е тенденцията в цял свят. Големите компании възприемат все повече хибридния модел на работа и търсят гъвкави алтернативи на офиса, който познаваме отпреди.

Ако някога coworking пространства са били ориентирани предимно към предприемачи, стартъпи и хора на свободна практика, то много компании вече освобождават офисите си.

Снимка: Евгений Милов

Изпълнителният директор на betahaus Sofia е категоричен, че моделите на работа се променят фундаментално, големите работодатели преосмислят разбиранията си за работната среда и необходимостта от  въвеждането на дистанционен режим за служителите си, които търсят повече гъвкавост, рентабилност, мобилност, а и повече общуване.

Споделените офиси се превръщат във фактор на пазара, като стават дори част от акцентите на компаниите за недвижими имоти в градове като София. За разлика от други европейски страни, броят на coworking пространствата все още е твърде нисък. Потенциалът за развитие обаче е висок и тенденциите на офис пазара са обещаващи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии