1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Електрически карго самолети: DHL Express в очакване на първи полет през 2024 г. (ВИДЕО)

Електрически карго самолети: DHL Express в очакване на първи полет през 2024 г. (ВИДЕО)

Самолетът "Alice" ще превозва до 1200 кг. товар на разстояние до 815 км.

 

Бъдещето на логистичната индустрия изглежда все по-зелено и дигитализирано. Глобалният лидер в експресните доставки DHL Express предвижда 2 млрд. евро инвестиции в дигитализацията.  

Темата коментира в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст Антон Димитров, директор „Оперативна мрежа“ в DHL Express България.  

Снимка: bTV Бизнес екип

Той е пример за лидер, който изкачава всички стъпала на корпорацията, в която работи. Антон започва пътя си в нея през 2006 г. като на шега. Или поне така казва. От куриер по заместване в Бургас той сменя четири града, докато стигне до София и поста, който заема днес.  

“Търсех среда, към която да принадлежа професионално. Онова, което ме мотивира да бъда толкова години част от DHL Express България, са целите, които си поставя компанията, но най-вече хората, с които работя”, разказва Антон.

Снимка: bTV Бизнес екип

Той ни кара да гледаме и по-различно на услугите, които управлява. За него, например, всяка пратка има история. Така в един ден из цялата страна пътуват хиляди истории - тъжни, щастливи или предизвикателни.  

И като говорим за цели, DHL Express България работи усилено върху ангажиментите към опазването на околната среда.

Компанията води активни зелени политики на световно ниво, а у нас тя е сред водещите партньори на инициативта на bTV Media Group “Да изчистим България заедно”.

“Като пионери в зелената логистика ние се отнасяме сериозно към усилията, които се полагат по посока постигане на въглеродна неутралност до 2050 г. Не е изненада, че DHL Express България подкрепя кампанията от самото й създаване. Тази година успяхме да доставим 40 хил. чувала и 70 хил, ръкавици до 17 разпределителни пункта”, пояснява Антон.  

Снимка: bTV Бизнес екип

Тук е моментът да отбележим, че събитието през 2023 г. е било най-голямото по мащаб и териториален обхват досега. Данните на основния партньор на инициативта - Министерството на околната среда и водите, показват, че са почистени рекордните 6092 замърсени зони и нерегламентирани сметища, а количеството извозен боклук е над 4340 тона.  

Снимка: bTV

Също така броят доброволци, които през 2023г. не се уплашиха от лошото време по места, или дадоха своя принос на следващия ден, когато метеорологичните условия позволяваха това, е 301 780 души.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии