Защо Ryanаir ще отменя полети тази зима?

Свят

Тези мерки влизат в сила от края на октомври и ще бъдат съобщени на всички засегнати пътници

Авиокомпанията Ryanair обяви съкращения в зимния си график поради забавяне на доставката на самолети Boeing, но най-голямата авиокомпания в Европа по брой пътници заяви, че прогнозата й за целогодишния трафик "засега" не е засегната, предава Reuters.

Снимка: Pexels

В изявлението си от Ryanair заявиха, че са очаквали доставката на 27 самолета между септември и декември.

Но поради забавяне на производството в завода за фюзелажи на Spirit в Уичита, Канзас, съчетано със забавяне на ремонта и доставката на Boeing в Сиатъл, сега очакват да получат само 14 самолета през тримесечния период.

Отмяната на полетите ще влезе в сила от края на октомври и ще бъде съобщена на всички засегнати пътници по електронна поща през следващите дни, съобщиха от Ryanair.

"На този ранен етап не очакваме, че тези забавяния на доставките ще повлияят съществено на целогодишната ни цел за трафик от 183,5 милиона", заяви главният изпълнителен директор на групата Майкъл О'Лиъри. 

"Но ако закъсненията се задълбочат или продължат и през периода януари-март 2024 г., може да се наложи да преразгледаме тази цифра и евентуално да я коригираме леко надолу", добави той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст