1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Starbucks пуска кафе с вкус на свинско

Корпоративни истории

Кой не обича малко задушено свинско с кафето си? Е, явно Китай обича

Starbucks пусна поредна необичайна комбинация от вкусове в Китай, за да отбележи Лунната нова година. Новото лате, наречено "Abundant Year Savory Latte" е описано от марката като имащо "интересен" вкус.

Снимка: Courtesy Starbucks

Напитката съчетава сос Dongpo Braised Pork Flavour Sauce с еспресо и мляко, приготвено на пара, с допълнителен сос от свинско месо и месо от свински гърди, според приложението за доставка на Starbucks, цитирано от CNN.

Напитката е на цена от 68 юана (9,45 долара).

Снимки на напитката, публикувани в китайската социална медийна платформа Weibo от Shanghai Starbucks Reserve Roastery, показват струйка тъмночервен сос върху пяната лате с резен свинско на шиш, опрян върху ръба на чашата.

Според традицията яденето на месо означава просперитет през следващата година. Според публикации в Weibo кафето създава „неочаквани пикантни и сладки вкусове“.

Лунната нова година е един от най-големите празници в Азия. Хората в цял Китай пътуват обратно към дома през този период, за да празнуват със семействата си. Правителствените данни показват, че са извършени общо 474 млн. пътувания в рамките на континента през тазгодишния туристически сезон.

И докато храните, сервирани на новогодишни празници, варират според региона, задушеното свинско присъства на всяка трапеза.

Китай е най-големият пазар на кафенета в света, според доклад, публикуван през декември от World Coffee Portal, след като изпревари САЩ миналата година.

Starbucks отвори 785 магазина в страната през 2023 г. Китай отдавна е един от най-важните двигатели на растежа на Starbucks и вторият по големина пазар в световен мащаб на бранда.

А знаете ли какво е Specialty Coffee?

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии