1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

150 филма в секунда: Китай твърди, че има най-бързия интернет в света

150 филма в секунда: Китай твърди, че има най-бързия интернет в света

Съобщава се, че оптичното окабеляване е било активирано през юли, докато официално е пуснато на 13 ноември

Китай наскоро въведе „най-бързата интернет мрежа в света“, за която твърди, че може да предава данни със скорост от 1,2 терабита в секунда, казва CNN.

Проектът е разработен съвместно от университета Цинхуа в Пекин, China Mobile, Huawei и CERNET.com Corporation.

Твърди се, че скоростта е над десет пъти по-висока от повечето работещи в момента интернет системи в света и може да позволи на потребителите да предават еквивалент на 150 филма в секунда.

Тези скорости скоро няма да се появят в домовете на потребителите, но една по-стабилна, по-бърза интернет услуга има широки възможности за бизнеса, по-бърз трансфер на информация, предимства за търговия с акции.

Наскоро пуснатата интернет връзка от следващо поколение покрива 3000 километра, като същевременно свързва Пекин, Ухан и Гуанджоу чрез широка кабелна мрежа от оптични влакна.

Съобщава се, че оптичното окабеляване е било активирано през юли, докато официално е пуснато на 13 ноември, след приключването на всички оперативни тестове.

Останалите опорни интернет мрежи по света могат да работят само със 100 гигабита в секунда. Дори САЩ наскоро завършиха прехода към своето пето поколение Internet2 при 400 гигабита в секунда.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии