1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Фалшиви автобусни спирки за хора с Алцхаймер? Ново решение спасява пациентите от изгубване

Фалшиви автобусни спирки за хора с Алцхаймер? Ново решение спасява пациентите от изгубване

Средната възраст на хората в центъра е 84 години, краткотрайната им памет почти не работи

Германските старчески домове използват нова стратегия, за да спрат пациентите с Алцхаймер да се скитат - фантомни автобусни спирки. Идеята е изпробвана за първи път в „Бенрат синиър център“ в Дюселдорф, който постави точно копие на стандартна спирка, с една малка разлика - автобусите не я използват.

Преди иновативното решение, центърът се сблъсква с десетки случаи, в които пациенти се опитват да се върнат в своите често несъществуващи домове и семейства. Тогава Бенрат се обединяват с местна асоциация за грижи, наречена "Старите лъвове" и заедно откриват стара автобусна спирка, която да монтират в дома.

Средната възраст на хората в центъра е 84 години, краткотрайната им памет почти не работи, но дългосрочната е все още активна.

„Те познават зелено-жълтия знак за автобус и помнят, че чакането там означава, че ще се приберат у дома“, казват от Центъра.

Резултатът е, че пациентите сега чакат пътуването си до дома на автобусната спирка, преди бързо да забравят защо са били там.

„Ще се приближим до тях и ще кажем, че автобусът идва по-късно, и ще ги поканим на кафе“, каза Ричард Нойрайтер, директор на Бенрат. "Пет минути по-късно те напълно са забравили, че искат да си тръгнат."

Идеята се оказа толкова успешна, че сега е възприета от няколко други домове в Германия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии