1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

businessnovinite.bg с празнично издание за ESG политиките (ЧАСТ 1)

businessnovinite.bg с празнично издание за ESG политиките (ЧАСТ 1)

ESG измерителите могат да бъдат билет на компаниите за успехи в бъдещето

В последната седмица от 2022 г. екипът на businessnovinite.bg е подготвил специална селекция от вдъхновяващи истории на хора и компании, които са сериозно ангажирани с ESG политиките и имат отношение към борбата срещу климатичните промени.

Снимка: Евгений Милов

В първото издание от новата рубрика на бизнес платформата, посветена на темата за ESG, ви показахме една нестандартна компания. Тя, например, предлага различен модел на работа, а служителите идват от целия свят и изповядват етиката на дигиталното номадство.

Лондон, Париж, Берлин - няма значение от къде сте, стига да вярвате, че нямате нужда от фиксирано физическо работно място и време. Целта на компанията е да развие дигиталната номадска икономика и да създаде „нация без държава“.

Снимка: Евгений Милов

Е, някои от тези влюбени в пътуването хора са открили идеалния модел за живот и работа в новия хотел с коуъркинг пространства, които Work Nomads отвори съвсем скоро в София. И това не е всичко…

Поглед в хотела на Work Nomads

За бизнес развитието на белгийската компания в България отговаря Гергана Мановски, която казва, че работи като „Universe Booster” или „ускорител във Вселената“.

Снимка: Евгений Милов

„Това е част от нашата ESG стратегия – да няма йерархия в компанията. Всички, които работим тук, сме равни и предпоставката на това нещо е да не се разбира от позицията на човека какво място заема в йерархия“, ни казва Гергана Мановски.

С отношение към зелените политики е също и Саша Безуханова, с която ви срещнахме в дигиталната ни поредица. Тя полага огромни усилия в посока устойчиви бизнес решения, тъй като ролята на компаниите в глобалните промени е ключова.

Снимка: Евгений Милов

Саша е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в една от големите технологични компании.

През 2013 г. напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности, основавайки платформата за иновативно развитие MOVE.BG.

Снимка: Евгений Милов

Саша е инициатор и на множество проекти, сред които е мрежата за зелено развитие и политики Коалиция „За Зелен рестарт“. Тя е посветила себе си на идеята да имаме по-добро бъдеще, в което сме постигнали баланс с природата.

„Свидетели сме на сериозни климатични предизвикателства, които имат огромен ефект върху нас“, казва Саша.

Всичките дисбаланси струват на човечеството 300 млрд. долара годишно. Това е ресурс, който не отива за образование или социални системи и промените са заплаха както за нас, така и за развитието на бизнеса.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии