1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Work Nomads: Мястото, на което, можете да спите върху слама в София (ВИДЕО)

Work Nomads: Мястото, на което, можете да спите върху слама в София (ВИДЕО)

Занаятчии от Мароко, Бали и Зимбабве изработват ръчно изтакани възглавници за хотела на компанията (ЧАСТ 2)

Още със създаването на Work Nomads, компанията решава, че ще се идентифицира със своята ESG политика, не защото през последните години това става модерно, а защото наистина се интересува от това да бъде устойчива, както за околната среда, така и за служителите си.  

Снимка: Евгений Милов

„Нас не ни интересува каква вяра изповядва нашият служител, какъв е цветът на кожата му, на колко години е, какъв е неговият пол и сексуална ориентация. Това, което ни интересува е каква личност е той и как иска да развива своя потенциал“, казва Гергана Мановски, Universe Booster (мениджър „Бизнес развитие“) в компанията.

Снимка: Евгений Милов

В момента за компанията работят около 50 човека, но броят на дигиталните номади, които искат да работят за тях и компаниите, които искат да им партнират, се увеличава бързо.

Снимка: Евгений Милов

Специално за компанията, занаятчии от Мароко, Бали и Зимбабве, изработват, ръчно изтакани възглавници, които служителите решават да напълнят с българска слама за постигане на по-голяма устойчивост и грижа към околната среда.

Снимка: Евгений Милов

Както обикновено става при добрите каузи, и тук се намесва български земевладелец от село Доброславци, който е запленен от идеята и безвъзмездно дарява няколко тона слама, с които да бъдат напълнени около 80 възглавници.  

Снимка: Евгений Милов

Идеята на екологичното решение е новите придобивки да бъдат използвани в стаите на хотела, за удобството на дигиталните номади, които ще могат да сядат върху тях, да поставят компютъра си или да ги използват, както намерят за практично.

Снимка: Евгений Милов

Гергана не се опасява, че сламата ще се развали бързо.

„Не вярваме скоро да се разделим с нея, освен ако някоя не се намокри“, казва тя.

Снимка: Евгений Милов
Вижте повече за ESG политиката и историята на компанията в Част 1: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии